Τον τουριστικό σχεδιασμό παρουσίασε η Ε. Κουντουρά

Η Ν. Νικολάκου εκπροσώπησε την Π. Πελ/σου

Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2015 12:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τον τουριστικό σχεδιασμό παρουσίασε η Ε. Κουντουρά

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς με τους περιφερειάρχες της χώρας παρευρέθηκε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
Στη συνάντηση η υπουργός αναφέρθηκε στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό ο οποίος, όπως επεσήμανε, πρέπει να έχει συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους, άξονες και δράσεις που θα αναδείξουν τη δύναμη της Ελληνικής τουριστικής οικονομίας.
Παράλληλα, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο, ζητώντας τη συνεργασία των Περιφερειών έτσι ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε Περιφέρειας. Η κ. Κουντουρά ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Περιφερειών για τις πρόσφατες επαφές στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του υπουργείου για άνοιγμα σε νέες αγορές όπως στη Μέση Ανατολή, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Ν. Κορέα επισημαίνοντας την ανάγκη για εντονότερες δράσεις προβολής.
 
Από την πλευρά της, η κ. Νικολάκου έκανε εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη του προορισμού καθώς και στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας οι οποίες, όπως ανέφερε, ήδη έχουν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα.
“Ο τουρισμός είναι εθνικό ζήτημα” τόνισε η κ. Νικολάκου “και οφείλουμε όλοι να συνεργούμε και να συνεργαζόμαστε γιατί αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας”.
 
Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2015 κατέστησαν για μια ακόμη φορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρώτο στις αυξήσεις αφίξεων. Γεγονός που, όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, “ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη της ευθύνης μας για τη διατήρηση της αυξητικής τάσης και της επέκτασης των τακτικών πτήσεων με ακόμη περισσότερους προορισμούς, έτσι ώστε η Πελοπόννησος να καταξιωθεί ως μια από τις πιο δυναμικές τουριστικές αγορές”.
Τέλος, ζήτησε από τους εκπροσώπους του υπουργείου να συνεργαστούν με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να διευθετηθούν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις και άπτονται τομέων τουρισμού, “έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ξεκάθαρο και ευέλικτο θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα επιφέρει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον αλλά και σύγχρονες υποδομές παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών τουρισμού”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα