Διαδικτυακή καμπάνια για τουριστικό limit up

Στενή η συνεργασία Πελοποννήσου με Google - Τατούλης: «Θεμελιώνουμε την έξυπνη Περιφέρεια»

Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2015 12:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαδικτυακή καμπάνια για τουριστικό limit up


  Στην εκδήλωση της Google “Grow Greek Tourism Online”, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, παρευρέθηκε  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Στην ομιλία του τόνισε ότι «μία από τις σημαντικές μας φιλοδοξίες είναι μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια να έχουμε ουσιαστικά θεμελιώσει την έξυπνη Περιφέρεια, με στόχο να δίνουμε δωρεάν υπηρεσίες διαδικτύου σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες μας». Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δράση αυτή «η οποία δίνει τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες, αλλά και σε ανθρώπους που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν να έχουν μια πρώτη επαφή σε πιο επαγγελματικό επίπεδο με την Google».
  Αφού ευχαρίστησε το διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων Ελλάδος της Google, κ. Διονύσιο Κολοκοτσά, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη διαπίστωση ότι συνεχώς αλλάζει ο τρόπος προώθησης του τουριστικού προϊόντος και ότι το διαδίκτυο συνεχώς αυξάνει το μερίδιο στην αγορά.
  «Αυτό σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να επωφεληθούμε των νέων δυναμικών δεδομένων και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις εφαρμογές, ώστε και εμείς να μπούμε ανταγωνιστικά σε αυτή την καινούργια αγορά, καθώς σύμφωνα με τελευταίες μελέτες που έγιναν το 51% αναζητά το τουριστικό προϊόν μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
  Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι εξαρχής η περιφερειακή αρχή προσπαθεί να ενσωματώσει αυτά τα νέα δεδομένα και ήδη έχει σε λειτουργία τρείς εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα, έχει ήδη κάνει πέντε διαδικτυακές προωθητικές δράσεις καθώς «στο σχεδιασμό μας εντάσσεται η προσπάθεια να δώσουμε μεγαλύτερες δυνατότητες για πιο επαγγελματική προώθηση στις διαδικτυακές εφαρμογές, όσον αφορά την προώθηση του τουριστικού προϊόντος».
  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη, θα συνεργαστεί επαγγελματικά με τη Google, ώστε να αξιοποιηθεί η μηχανή αναζήτησής της και ταυτόχρονα, όπως είπε, «να εξοικειώσουμε τους επαγγελματίες του τουρισμού με τις δυνατότητες των διαδικτυακών εξειδικευμένων αναζητήσεων και τους νέους τρόπους προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος».
  «Η Πελοπόννησος έχει βάλει υψηλούς στόχους, χρηματοδοτεί και επενδύει πάνω στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος με συνέπεια και σοβαρότητα» υπογράμμισε, ακόμη, ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί η Πελοπόννησος είναι παντού πλέον σε όλες τις αγορές και γιατί αυτό είναι πλέον απτό αποτέλεσμα.
  Ο κ. Τατούλης ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «η νέα χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό, επιμένω ωστόσο ότι αν δεν επενδύσεις δεν μπορείς ποτέ να έχεις απτά αποτελέσματα. Μόνο όταν επενδύεις σοβαρά και με συνέπεια και αξιοπιστία, είτε στο πολιτικό επίπεδο, είτε στο οικονομικό επίπεδο, τότε μόνο έχεις τα αντίστοιχα αποτελέσματα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα