Στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος οι επαγγελματίες του τουρισμού

Παρών στις συσκέψεις ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λακωνίας Δ. Πολλάλης

Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2015 13:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος οι επαγγελματίες του τουρισμού

ΤΟΠ: «Ενιαίος τουριστικός προορισμός η Πελοπόννησος»

Τη σπουδαιότητα της αντιμετώπισης της Πελοποννήσου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού και την ανάπτυξη συνεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση, τόνισαν οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου στις συναντήσεις που είχαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου, τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος Γ. Γεωργιόπουλο, όσο και με το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ε. Κοτζά.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού, Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο α΄ αντιπρόεδρος του ΤΟΠ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, Δημήτρης Πολλάλης, ο β΄ αντιπρόεδρος, Δημήτρης Παππάς, ο γεν. γραμματέας Πέτρος Κουτσόπουλος και ο ταμίας και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ολυμπίας, Βασίλης Τυλιγάδας. Επίσης, παρέστησαν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, Γιάννης Μαμούσης, Αλκιβιάδης Σπηλιόπουλος και Γιώργος Σπηλιόπουλος.

Οι εν λόγω συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων και της προώθησης των σκοπών του ΤΟΠ, όπου δόθηκε η ευκαιρία να επιβεβαιωθεί για ακόμα μια φορά η θετική στάση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στις προσπάθειες που κάνει ο Οργανισμός για την προώθηση της Πελοποννήσου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος, αναγνωρίζοντας τη γενικότερη σπουδαιότητα του τουρισμού ως μέσο για την περαιτέρω ανάπτυξης της Πελοποννησιακής οικονομίας, επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας μίας ενιαίας τουριστικής ταυτότητας για την Πελοπόννησο.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη θετική τους πρόθεση για ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των δύο Περιφερειών και του ΤΟΠ, ως του βασικότερου εκπροσώπου εκ μέρους του ιδιωτικού τουριστικού τομέα σε επίπεδο Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σπουδαιότητα εκτέλεσης κοινών διαπεριφερειακών έργων υποδομής και στη συνένωση δυνάμεων όλων των εμπλεκόμενων με την τουριστική ανάπτυξη φορέων για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου. Ενέργειες, που όπως αναφέρθηκε θα πρέπει να είναι προγραμματισμένες και να έχουν ως απώτερο στόχο την αύξηση της τουριστικής ζήτησης, αλλά και τη διάχυση των επισκεπτών σε όλες τις περιοχές της γεωγραφικής ενότητας.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Κοτζά, τονίστηκε η αναγκαιότητα παραγωγής ενός γενικότερου στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού για την Πελοπόννησο αλλά και για τις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, καθώς επίσης και η ανάπτυξη ενός ευρύτερου σχεδίου μάρκετινγκ το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, καταγράφοντας επιμελώς τους τουριστικούς τους πόρους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Επιπλέον, έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα οριζόντιας οργάνωσης των πολιτιστικών στοιχείων των περιοχών, υπό τη μορφή πολιτιστικών διαδρομών και κάθετης οργάνωσης με ένταξη τους σε διάφορες αλυσίδες προϊόντων και υπηρεσιών.

Τονίστηκε δε, η αναγκαιότητα ανάπτυξης πολιτικών εκπαίδευσης, εργαζομένων και επιχειρηματιών του ξενοδοχειακού τομέα και διευρυμένων πολιτικών απασχόλησης στον τουρισμό, με προσανατολισμό τη διατήρηση θέσεων εργασίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κων/νος Μαρινάκος επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα που άπτονται της βέλτιστης αξιοποίησης αρμοδιοτήτων και πόρων, της παροχής σημαντικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και κατ’ επέκταση προς τους επισκέπτες, της βέλτιστης χρήσης των περιορισμένων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της διαρκούς ενίσχυσης των αναπτυξιακών έργων κοινωνικών υποδομών.

Ο δήμαρχος ταυτίστηκε με τις παραπάνω απόψεις, επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία που έχει με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας και Περιχώρων και γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στην κατεύθυνση νέων καινοτόμων ενεργειών για την καλύτερη τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Τέλος, οι επαγγελματίες του τουρισμού εξέφρασαν την ελπίδα πως με γνώμονα την παραγωγική συνεργασία όλων αλλά και με την πεποίθηση ότι η Πελοπόννησος αποτελεί έναν ενιαίο τουριστικό προορισμό, με κοινά ενδιαφέροντα, στόχους και συμφέροντα, θα δημιουργηθεί μια ενιαία προωθητική πολιτική που θα αποτελέσει τη βάση της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα