Αντίθετη τροχιά τιμών στα ξενοδοχεία της Λακωνίας

Το κόστος διαμονής σε Σπάρτη και Μονεμβασιά - Έως και +88% οι χρεώσεις στην Πελοπόννησο!

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2015 14:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντίθετη τροχιά τιμών στα ξενοδοχεία της Λακωνίας

Αντίρροπες τάσεις παρουσιάζουν οι τιμές στα ξενοδοχεία της Λακωνίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr για το φετινό Μάρτιο. Στη Σπάρτη παρατηρήθηκε ετήσια μείωση των τιμών κατά 8%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, τη στιγμή που στη Μονεμβασιά, οι τιμές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 15%.

Το επίπεδο τιμών κάθε προορισμού αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζει αν θα είναι η τελική ή όχι επιλογή του ταξιδιώτη. Οι μεταβολές ανά προορισμό είναι αξιοσημείωτες και πολλές φορές ιδιαίτερα σημαντικές. Πώς διαμορφώθηκαν, λοιπόν, οι τιμές σε ετήσια και μηνιαία βάση, τόσο σε προορισμούς της Πελοποννήσου, όσο και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς;

Σύγκριση μέσων τιμών
ελληνικών προορισμών
Στους ελληνικούς προορισμούς, παρατηρείται ότι στην πληθώρα των περιπτώσεων παρουσιάστηκαν  μειωτικές τάσεις στις τιμές τους, με κυριότερη την Καστοριά, η οποία για το Μάρτιο άγγιξε ποσοστό μείωσης έως και 2%. Αρκετά μεγάλες μειώσεις υπήρξαν τόσο στην Καβάλα, όσο και στην Πάτρα, με ποσοστά 13 και 10%, αντίστοιχα.

Από τους εν Ελλάδι προορισμούς δεν έλειψαν και οι αυξήσεις στις τιμές, με κυριότερη αυτή στη Μονεμβασιά, όπου η ετήσια μεταβολή άγγιξε το 15% και, αντίστοιχα, το 21% σε μηνιαία βάση. Συγκεκριμένα, από τη μέση τιμή των 55 ευρώ που επικρατούσε το Μάρτιο του 2014, αλλά και των 52 ευρώ, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, η είσοδο της Άνοιξης συνέπεσε και με αύξηση της μέσης τιμής στα ξενοδοχεία της Μονεμβασιάς, στα 63 ευρώ. Αντίστοιχα, στα ξενοδοχεία της Σπάρτης η ενοικίαση καταλύματος, το Μάρτιο του 2014, κόστιζε κατά μέσο όρο 71 ευρώ, ενώ φέτος το αντίτιμο υποχώρησε στα 65 ευρώ.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σημαντική φαίνεται η μείωση τιμών στην Ξάνθη, όπου οι τιμές ελαττώθηκαν κατά 19%, όπως και στη Λάρισα.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών στους ελληνικούς προορισμούς:

1 
Διαμόρφωση τιμών
σε προορισμούς της Πελοποννήσου

8% μείωση στα ξενοδοχεία της Σπάρτης
Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στους προορισμούς της Πελοποννήσου, παρατηρείται γενικότερη αύξηση τιμών κατά εννέα τοις εκατό, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, με μείωση όμως μιας μονάδας σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στη Βυτίνα, όπου οι τιμές αυξήθηκαν τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση, 88 και 10%, αντίστοιχα. Αρκετά μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται και στη Δημητσάνα, όπου οι τιμές σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι αυξήθηκαν κατά 29%, παρότι έπεσαν κατά 22% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τις μεγάλες αυτές αυξήσεις ισοσταθμίζουν εν μέρει οι ετήσιες μειώσεις σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως η Πάτρα, η Σπάρτη και τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε προορισμούς της Πελοποννήσου:

 

2

Η πολιτική
της trivago
Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites. O κατάλογος ξενοδοχειακών τιμών της trivago δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα