Εννέα θανατηφόρα τροχαία τον Μάιο στους δρόμους της Περιφέρειας

63 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων τα εννέα θανατηφόρα, σημειώθηκαν στους δρόμους της περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με...
Τρίτη, 10 Ιούνιος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εννέα θανατηφόρα τροχαία τον Μάιο στους δρόμους της Περιφέρειας
63 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων τα εννέα θανατηφόρα, σημειώθηκαν στους δρόμους της περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας δραστηριότητας που δημοσιεύει συνολικά η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, από τα τροχαία που συνέβησαν στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, εννέα ήταν θανατηφόρα, εννέα είχαν σοβαρό τραυματισμό και 45 ελαφρύ τραυματισμό ατόμων. Συνολικά  καταγράφηκαν 93 παθόντες έναντι 74 το 2013.
Σύμφωνα με την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η παραβίαση της προτεραιότητας, η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η παραβίαση της σήμανσης, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον περασμένο μήνα συγκροτήθηκαν 522 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 17.137 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 217 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.273 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 1.650 για υπερβολική ταχύτητα, 72 για μη χρήση κράνους, 156 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 16 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 104 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 59 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 28 για παραβίαση σηματοδότη, 169 για ΚΤΕΟ, 26 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 12 για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, εφτά για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, 26 για αντικανονικούς ελιγμούς και οχτώ για αντικανονικό προσπέρασμα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος