Η Πελοπόννησος στο κέντρο των Ευρωπαϊκών Μητροπόλεων

Πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τουριστική αγορά της Πελοποννήσου αναμένεται να δημιουργήσει η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, αναδεικνύοντας το πολιτιστικό και γαστρονομικό...
Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2014 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Πελοπόννησος στο κέντρο των Ευρωπαϊκών Μητροπόλεων
Πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τουριστική αγορά της Πελοποννήσου αναμένεται να δημιουργήσει η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, αναδεικνύοντας το πολιτιστικό και γαστρονομικό προϊόν των κατά τόπους περιοχών και διευκολύνοντας την πρόσβαση στους 4 χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco στην Πελ/σο, που παίρνουν τα πρωτεία της εγγύτερης απόστασης μεταξύ τους ανά τον κόσμο.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που ετοιμάζεται να γίνει πύλη εισόδου ολόκληρης της Πελοποννήσου, δημιουργεί προσδοκίες αύξησης της τουριστικής κίνησης και στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.
Ήδη ένας από τους ισχυρότερους παγκοσμίως ομίλους tour operator με αξιολόγηση Α΄, που δραστηριοποιείται παράλληλα στον τομέα της κρουαζιέρας αλλά και στον ξενοδοχειακό κλάδο, εντάσσει στα φετινά του προγράμματα τέσσερις προορισμούς της Πελοποννήσου. Δυστυχώς σε αυτές τις περιοχές δεν εντάσσεται η Λακωνία, προσδοκίες ωστόσο δημιουργεί η ενίσχυση της τουριστικής αγοράς του νομού, λόγω της εύκολης πρόσβασης που θα δημιουργήσει η διασύνδεση των πόλεων από τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη.
Σειρά εκδηλώσεων με στόχο τη γνωστοποίηση του προορισμού «Πελοπόννησος» διενεργεί η Πελοπόννησος ΟΤΑ ΑΕ, στις πόλεις που συνδέονται αεροπορικώς με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά την επιτυχημένη προβολή της Πελοποννήσου στο Λονδίνο και το National Geographic, πραγματοποιείται αντίστοιχη εκδήλωση, με επίκεντρο τη γαστρονομική παράδοση, σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Βιέννης, στο Julius Meinlam Graben, από τις 24/2 έως την 1η Μαρτίου. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις με τουριστικούς επαγγελματίες της αυστριακής αγοράς (FTI, κα).
Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα στις πόλεις του Ντύσσελντορφ και του Μονάχου.
Αξιοσημείωτο για την προβολή της Πελοποννήσου συνολικά αλλά και τμηματικά αποτελεί το ενδιαφέρον του γερμανικού  FTI, ενός από τους ισχυρότερους ομίλους tour operator του κόσμου, να εντάξει στα φετινά του προγράμματα τουριστικούς προορισμούς όπως η Καλαμάτα, το Καλό Νερό, το Ναύπλιο και το Τολό.
Μερίδα του λέοντος στο θέμα της προβολής διεκδικεί και η Λακωνία, τα αρχαιολογικά μνημεία της οποίας απέσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους πολιτιστικούς χώρους του Μοριά. Ενδεικτική είναι η δήλωση κορυφαίου στελέχους του ομίλου, ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε πως «πουθενά αλλού στον κόσμο 4 χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco δε βρίσκονται τόσο κοντά όσο η Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος και ο Μυστράς».
Όπως όλα δείχνουν, οι μεγάλοι tour operators ανακαλύπτουν την Πελοπόννησο και ετοιμάζονται να κάνουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πύλη εισόδου στο Μοριά. Σε αυτό έχει συμβάλει μεταξύ άλλων η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, που έχει φέρει πολύ κοντύτερα τις Μυκήνες και την Επίδαυρο στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Μετά δε, την ολοκλήρωση και του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη, το ταξίδι για το Μυστρά θα γίνει επίσης πιο άνετο και ασφαλές, αφού οι ταξιδιώτες θα γλιτώσουν τις στροφές του Ταϋγέτου. Αν μάλιστα κατασκευαστεί και ο δρόμος Τσακώνα-Καλό Νερό, τότε η διαδρομή από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έως την Αρχαία Ολυμπία θα διαρκεί περίπου μία ώρα, γεγονός που θα φέρει ακόμα περισσότερους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

• Ο FTI ιδρύθηκε το 1983 από τον Ντίτμαρ Γκουντζ είναι ένας από τους πιο ισχυρούς οικονομικά tour operators, μιας και διαθέτει αξιολόγηση Α. Κάτω από την ομπρέλα του ομίλου λειτουργούν τα σήματα FTI Touristik, LAL Sprachreisen, Sonnenklar.TV, BigXtra Touristik, 5vorFlug, Meeting Point International.
• Η δραστηριότητα του FTI ξεπερνά τη συμβατική λειτουργία ενός tour operator, καθώς ο όμιλος δραστηριοποιείται και στην αγορά των δυναμικών πακέτων (dynamic packaging) στο διαδίκτυο, καθώς επίσης στην κρουαζιέρα, έχοντας αποκτήσει ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο από την εταιρεία Saga Cruises. Διαθέτει ακόμη ξενοδοχεία αλλά και ταξιδιωτικό κανάλι στη Γερμανία.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα