Κατάργηση της ΠΥΤ Πελοποννήσου σχεδιάζει το υπουργείο Τουρισμού

Αντιδρούν οι επαγγελματίες τουρισμού της Περιφέρειας
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατάργηση της ΠΥΤ Πελοποννήσου σχεδιάζει το υπουργείο Τουρισμού
Την αντίθεσή του στο σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού, εκφράζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, ενόψει της επαπειλούμενης κατάργησης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού και της μετάβασης αρμοδιοτήτων από την Τρίπολη στην Πάτρα.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες τουρισμού της Περιφέρειας, το ενδεχόμενο αυτό θα οδηγήσει την Πελοπόννησο σε τουριστική οπισθοδρόμηση και μαρασμό, απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας το τουριστικό της προϊόν, τη μόνη ελπίδα επιβίωσης και ανάπτυξης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στη δυσχερή οικονομική κατάσταση που διανύουμε.
Το επίμαχο σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουριστικός και Λοιπές Διατάξεις», έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Η ενδεχόμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου από την Τρίπολη στην Πάτρα, μεταφράζεται από τα μέλη του ΤΟΠ ως καίριο πλήγμα στον ήδη οικονομικά βεβαρημένο τουριστικό τομέα πολλών περιοχών της Πελοποννήσου. Επισημαίνουν δε, πως λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, θα επιβαρύνει με ταλαιπωρία και υπέρμετρες δαπάνες μετακίνησης και διαμονής ένα πλήθος επιχειρηματιών της Πελοποννήσου, όταν για την διεκπεραίωση ακόμη και απλών διοικητικών συναλλαγών με την υπηρεσία, θα πρέπει να μετακινηθούν στην Πάτρα.
Σε ανακοίνωσή του ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου επισημαίνει τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα των υπαλλήλων που χρόνια τώρα στελεχώνουν την ΠΥΤ Πελοποννήσου και μεταφέρουν το αίτημα του κλάδου για ενισχυτική στελέχωση της υπηρεσίας, αντιτιθέμενοι πλήρως στα σχέδια κατάργησής της.
«Από την προτεινόμενη αναδιοργάνωση των ΠΥΤ, προκύπτει ότι ο σχεδιασμός, αντί να λαμβάνει υπʼ όψιν τα κρίσιμα, από τουριστική άποψη, χαρακτηριστικά των Περιφερειών και των τουριστικών επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτές, κινείται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο του δημοσιονομικού “μαζέματος”, των μνημονιακών δεσμεύσεων και των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι των εταίρων δανειστών μας.
Σʼ αυτήν την κομβική για τη χώρα μας περίοδο, όπου ο τουρισμός αποτελεί το βασικότερο πυλώνα της εθνικής και περιφερειακής μας ανάπτυξης, επιβάλλεται η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της, αποσύροντας πάραυτα το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου, που απαξιώνει τη λειτουργική χρησιμότητα της πιο καίριας για την Πελοπόννησο, Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Την πλήρη αντίθεσή του όμως στον κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείο εξέφρασε ομόφωνα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίαση της 24η Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της υπηρεσίας στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εξυπηρετεί πλήθος επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.
Ενδεικτικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι το 10% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας ανήκει στην Πελοπόννησο, αριθμώντας 920 ξενοδοχεία που διαθέτουν 32.624 δωμάτια και 52.957 κρεβάτια.
Οι επιχειρηματίες τουρισμού της Περιφέρειας, διεκδικώντας την παραμονή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου στην Τρίπολη, καλούν σε προσκλητήριο εγρήγορσης όλους τους τοπικούς βουλευτές των νομών της Πελοποννήσου, τον περιφερειάρχη, καθώς και τους συλλογικούς φορείς όλων των τουριστικών κλάδων της Πελοποννήσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα