ΤΟΠ: Σε ενιαία τουριστική πολιτική για την Πελ/σο προσβλέπει ο νέος συλλογικός φορέας

«Γεννήθηκε» στις 31 Οκτωβρίου με έδρα την Τρίπολη και αποτελεί το πρώτο διαπεριφερειακό τουριστικό σχήμα που διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία των...
Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2014 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΤΟΠ: Σε ενιαία τουριστική πολιτική για την Πελ/σο προσβλέπει ο νέος συλλογικός φορέας
«Γεννήθηκε» στις 31 Οκτωβρίου με έδρα την Τρίπολη και αποτελεί το πρώτο διαπεριφερειακό τουριστικό σχήμα που διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία των επιμέρους Ενώσεων-Συλλόγων Ξενοδοχείων των 7 νομών γεωγραφικής ενότητας Πελοποννήσου.
Ο λόγος για τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, έναν νέο φορέα που στοχεύει στη διαμόρφωση κουλτούρας, τόσο στην ελληνική αλλά και τη διεθνή τουριστική αγορά, σύμφωνα με την οποία η Πελοπόννησος είναι ένας ενιαίος τουριστικός προορισμός. Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι η διοικητική διαίρεση των Περιφερειών της χώρας παραβλέπει την ενιαία Πελοπόννησο, στόχος του ΤΟΠ -εκ συστάσεώς- του είναι να καταδείξει ότι η τουριστική πολιτική από όπου και αν προέρχεται θα πρέπει να αφορά στην ολότητά της.
Ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού είναι όλοι οι κατά τόπους επίσημοι φορείς Ενώσεων-Συλλόγων Ξενοδοχείων και των 7 νομών της Πελοποννήσου και το πρώτο κατά σειρά αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον Κων/νο Μαρινάκο (πρόεδρος), Δ. Πολλάλη (Α΄ αντιπρόεδρος), Π. Κουτσόπουλο (γενικός γραμματέας), Δ. Παππά (Β΄ αντιπρόεδρος), Β. Τυλιγάδα (ταμίας), Δ. Διαμαντόπουλο (αναπληρωτής γενικός γραμματέας) και Δ. Καραλή (μέλος).
Τακτικά μέλη, βάσει του καταστατικού του, πρόκειται να αποτελέσουν σε άμεσο χρονικό ορίζοντα όλοι οι λοιποί φορείς καταλυμάτων της Πελοποννήσου, που επιθυμούν να εγγραφούν στο νέο αυτό συλλογικό τουριστικό φορέα, ενώ παράλληλα ως συνδρομητικά μέλη δύνανται να ενταχθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενα με τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη, με την προϋπόθεση βέβαια ότι συντάσσονται με τους καταστατικούς σκοπούς του Οργανισμού.
Κύριους καταστατικούς στόχους του νέου φορέα αποτελούν -μεταξύ άλλων- η προώθηση, η προβολή, η τουριστική ανάπτυξη και το τουριστικό μάρκετινγκ της Πελοποννήσου τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, η καταγραφή και η προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, η διαμόρφωση της συνολικής τουριστικής ταυτότητας της Πελοποννήσου, η συμβολή στην ανάπτυξη σύγχρονης τουριστικής υποδομής και στην ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της. Επίσης, ο σχεδιασμός και η εκπόνηση προγραμμάτων ανάπτυξης γενικού και ειδικού τουρισμού, η συμμετοχή σε γενικές και ειδικές εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού, η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την επιμόρφωση των μελών του, κ.α. Κυρίως, όμως, σκοπεύει να αποτελέσει τον βασικό συνεργάτη των Περιφερειών σε ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης και έναν ισότιμο κοινωνικό εταίρο απέναντι σε συναρμόδιους τουριστικούς φορείς της Πολιτείας με σκοπό την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.  
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών, ο ΤΟΠ έχει ήδη πραγματοποιήσει ένα κύκλο προγραμματισμένων συναντήσεων με εκπροσώπους της Πολιτείας και των Ιδιωτικών Επαγγελματικών Φορέων. Μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του νέου τουριστικού φορέα, συναντήθηκαν με τους περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Π. Τατούλη και Απ. Κατσιφάρα αντίστοιχα, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία ο Οργανισμός να αποτελέσει το βασικό τους συνεργάτη, εκ μέρους των ιδιωτικών τουριστικών φορέων, σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο νέος φορέας πραγματοποίησε συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκο, τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Τσακίρη, καθώς και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχων Γ. Ρέτσο. Στο σύνολο των επαφών, συζητήθηκαν σε ένθερμο κλίμα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό, ενώ επίκειται νέος κύκλος συναντήσεων το προσεχές διάστημα με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, το ΣΕΤΕ, τον ΕΟΤ, τα Επιμελητήρια κ.α.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα