Αυλαία άνοιξε η «Μυθική Πελοπόννησος» στην πλατεία Κλαυθμώνος

Περιφέρεια, φορείς και πολίτες με στόχο την ανάπτυξη
Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2013 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Αυλαία άνοιξε η «Μυθική Πελοπόννησος» στην πλατεία Κλαυθμώνος
Παρουσία προσώπων από την κεντρική πολιτική σκηνή, αιρετών της περιφέρειας Πελοποννήσου και Αττικής, αλλά και πλήθους εκπροσώπων φορέων και συμμετεχόντων, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 5/12, στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα εγκαίνια της Έκθεσης Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος».
Το μήνυμα της ομώνυμης έκθεσης, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια με τα 7 Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, πλημμύρισε τον εκθεσιακό χώρο, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα για τις εξαγωγές του Μοριά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, ο οποίος εγκαινίασε τη «Μυθική Πελοπόννησο».   
«Μέσα σε τρία χρόνια η περιφέρεια Πελοποννήσου κατέστη 2η σε εξαγωγές, από τις τελευταίες θέσεις στις οποίες βρισκόταν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης, υπενθυμίζοντας τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα της εξωστρέφειας.
«Φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά είμαστε παρόντες, πιο βελτιωμένοι και πιο άμεσοι. Η Πελοπόννησος, βγαίνει τολμηρά και αποφασίστηκα μπροστά. Θεμελιώνουμε καινούριες αρχές, νέες αντιλήψεις. Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους μας, τους καθιστούμε συμμέτοχους και τους στηρίζουμε», ήταν το μήνυμα που μετέφερε και πρόσθεσε:
«Αυτή την πρώτη τριετία ρίξαμε το βάρος μας στις υποδομές. Τώρα πλέον είναι η στιγμή να ανοίξουμε δρόμο στον άνθρωπο, γιατί η ανάπτυξη θα πρέπει να έχει κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και τον πολίτη ως σημείο αναφοράς. Το αναπτυξιακό μας σχέδιο δίνει ιδιαίτερο βάρος στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν οικογενειακό χαρακτήρα. Ούτε μία μικρομεσαία επιχείρηση δεν θα πρέπει να κλείσει στην περιφέρεια Πελοποννήσου».
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, παράλληλα, στις νέες χρηματοδοτικές ικανότητες και δυνατότητες με την αξιοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε σε τρία πιλοτικά -όπως χαρακτήρισε για τη χώρα- έργα, όπως οι μαρίνες Ναυπλίου και Μονεμβασιάς, η ολοκληρωμένη διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, αλλά και η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου όλης της Πελοποννήσου, που ήδη προετοιμάζεται και θα έχει τουριστικό χαρακτήρα.
Όσον αφορά στη νέα χρονιά, ιδιαίτερα κρίσιμους για την Περιφέρεια χαρακτήρισε τους τρείς πρώτους μήνες του 2014, εξέφρασε ωστόσο πίστη στις δυνάμεις του προσωπικού και χαρακτήρισε μοναδική ελπίδα τους ίδιους τους πολίτες.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, εκπροσωπώντας όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, αναφέρθηκε σε μία σειρά κινήσεων και προσπαθειών, που απώτερο στόχο έχουν την εξωστρέφεια και την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων. Παράλληλα, τόνισε την επιδίωξη των Επιμελητηρίων για συνέργειες με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία των προϊόντων της περιοχής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε την προσπάθεια της περιφέρειας Πελοποννήσου και δήλωσε ότι «Τέτοιες προσπάθειες οφείλουμε και θα τις στηρίξουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Περιφέρειες αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου και πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη και οντότητα». Παράλληλα, προέτρεψε τις Περιφέρειες και τους Δήμους «να πάρουν στα χέρια τους όλη τη δύναμη που τους αναλογεί», ενώ τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας για ενοποίηση ολόκληρης της Πελοποννήσου σε μία διοικητική περιφέρεια. «Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα έχει και τα επόμενα χρόνια την τύχη να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας για την Πελοπόννησο», δήλωσε στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο κ. Γρηγοράκος.
Την προσπάθεια της Περιφέρειας εξήρε επίσης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας ότι «Μέσα στην κρίση ολοένα και περισσότεροι είναι οι παραγωγοί που ασχολούνται με την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων τους. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η παρουσία πελοποννησιακών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας δείχνει ότι υπάρχουν πολύ καλά προϊόντα, αλλά και άνθρωποι που μπορούν να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα.
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς επεσήμανε την αποφασιστική συμβολή της Περιφέρειας για την αύξηση του τουρισμού, όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και στη χώρα, σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη Περιφέρεια που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για συνεργασία.
Τη σημαντική δουλειά που κάνει η Περιφέρεια για το branding της, αλλά και τη μετατροπή των προϊόντων της σε σύγχρονα «πιστοποίησε» ο πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Καλαμπόκης, επιβεβαιώνοντας ότι «είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αυξητικούς δείκτες στον τομέα των εξαγωγών».
Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σημείωσε από την πλευρά του πως «Περʼ όλη τη δύσκολη συγκυρία, η κοινωνία προσπαθεί. Οι παραγωγοί κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους στο αθηναϊκό κοινό και αυτό είναι μια σημαντική παράμετρος στη βελτίωση της αναγνωρισιμότητάς τους».
Σημειώνεται, ότι στην έκθεση συμμετέχουν 50 συνολικά επιχειρήσεις από Αρκαδία, Αχαΐα, Αργολίδα, Λακωνία, Ηλεία, Κορινθία και Μεσσηνία, παρέχοντας μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων, όπως λάδι, κρασί, ζυμαρικά, μέλι, τυροκομικά προϊόντα, γλυκά κουταλιού, αρωματικά φυτά, βότανα κλπ, αλλά και τρείς Δήμοι της Πελοποννήσου με δικό τους περίπτερο.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και θα είναι σε λειτουργία καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα