Η «Μυθική Πελοπόννησος» στην έκθεση τουρισμού της Πολωνίας

Ένα ελκυστικό πακέτο σε μια χώρα που μας προτιμά
Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2013 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η «Μυθική Πελοπόννησος» στην έκθεση τουρισμού της Πολωνίας
Νέα ευκαιρία ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων είχε η «Μυθική Πελοπόννησος», η οποία ταξίδεψε μέχρι τη Βαρσοβία της Πολωνίας, στο πλαίσιο της διήμερης έκθεσης τουρισμού της χώρας «TT Warsaw», που πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον τομέα του τουρισμού, στην οποία συμμετείχαν 650 εκθέτες, προωθώντας το τουριστικό τους πακέτο στους 20.000 συνολικά επισκέπτες που βρέθηκαν στις διήμερες εκδηλώσεις.
Η συμμετοχή της περιφέρειας Πελοποννήσου έγινε στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων με τη μακρινή χώρα, μια από τις ανερχόμενες οικονομίες της Ευρώπης με 38.500.000 κατοίκους, οι οποίοι διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς με την Πελοπόννησο. Και ίσως όχι άδικα, μιας και το 2013 250.000 Πολωνοί επισκέφθηκαν τη χώρα μας, ενώ φέτος αναμένονται 380.000 τουρίστες.
Την περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, στελέχη της Περιφέρειας και επαγγελματίες του τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο.
Το περίπτερο της Πελοποννήσου ουσιαστικά αποτέλεσε και το περίπτερο ολόκληρης της Ελλάδας μιας και ήταν η μοναδική συμμετοχή, φιλοξενώντας επιχειρηματίες από άλλες περιοχές.
Το πελοποννησιακό περίπτερο επισκέφθηκε και η πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία Αναστασία Αθανασίου, η οποία εξήρε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για τη συμμετοχής της στην έκθεση, καθώς και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η πολωνική αγορά ως μια από τις ανερχόμενες ευρωπαϊκές οικονομίες.
To «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του αποκλειστικού tour operator για Ελλάδα Grecos Holidays Wojciech Skoczynski, ο οποίος ενέταξε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του και την Πελοπόννησο για το 2014. Ο κ. Skoczynski επιβεβαίωσε τη μεγάλη δυναμική που εμφανίζει ο προορισμός και προέβλεψε επιτυχία του προγράμματος. Πέραν τούτου, συναντήσεις έγιναν και με άλλους tour operator όπως ο Itaca, Wezyr Holidays, Arrn, Fly.Pl κ.α. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, οι Grecos Holidays και Itaca θα ξεκινήσουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο πτήσεις charter με προορισμό το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Επίσης, υπήρξε συνεννόηση, ώστε να συνοδεύσει η πρέσβης, από κοινού με τους εμπορικούς ακολούθους της ελληνικής πρεσβείας, τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων από την Πελοπόννησο, που θα επισκεφθούν την Πολωνία το πρώτο εξάμηνο του 2014, με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Στο περίπτερο της Πελοποννήσου υπήρχε και ειδικά διαμορφωμένος χώρος γαστρονομικών επιδείξεων από τον Έλληνα διάσημο τηλεοπτικό σεφ στην Πολωνία Θεόφιλο Βαφίδη, ο οποίος ταξίδεψε όλες τους επαγγελματίες και επισκέπτες της έκθεσης στις γαστριμαργικές εμπειρίες της Πελοποννήσου.
Σημαντικό γεγονός αποτέλεσε και η εκδήλωση παρουσίασης, σε 50 tour operator-travel agent και δημοσιογράφους της Πολωνίας, σε ελληνικό εστιατόριο της Βαρσοβίας, όπου ακολούθησε γευσιγνωσία με πελοποννησιακές συνταγές. Στο χαιρετισμό της, η κ. Νικολάκου κάλεσε τους Πολωνούς επαγγελματίες να συνεργαστούν με την Πελοπόννησο ως προορισμό, αναφέρθηκε στη σχέση με τους πολίτες της χώρας που διαμένουν στη Πελοπόννησο και την κουλτούρα που τους χαρακτηρίζει ως λαό, ενώ παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου μέσω εξειδικευμένης παρουσίασης και προβολής σποτ.
Η πρώτη ημέρα της έκθεσης ήταν μόνο για επαγγελματίες με στόχο τη δημιουργία νέων εμπορικών σχέσεων και περαιτέρω προβολής του τουριστικού κεφαλαίου στους εξειδικευμένους επαγγελματίες τουρισμού της Πολωνίας.
Για τα αποτελέσματα της έκθεσης θα ενημερωθούν από την Περιφέρεια όλα τα συλλογικά όργανα και οι επαγγελματίες του τουρισμού της Πελοποννήσου, προκειμένου το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν στοχευμένες επαφές για την επίτευξη συμφωνιών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα