Οι ομορφιές του Δ. Μονεμβασιάς στην 29η διεθνή έκθεση Τουρισμού

1ο βραβείο στην περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συμμετοχή της στην Philoxenia
Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι ομορφιές του Δ. Μονεμβασιάς στην 29η διεθνή έκθεση Τουρισμού
Στους ρυθμούς της «Μυθικής Πελοποννήσου» κινήθηκε η 29η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που έλαβε μέρος από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου στη Helexpo της Θεσσαλονίκης.
Το «παρών» έδωσε για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Μονεμβασιάς, με τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού να έχουν σειρά συναντήσεων με εμπορικούς επισκέπτες του εξωτερικού. Ξενοδόχοι της περιοχής, μετά από πρόσκληση του Δήμου συμμετείχαν στις επιχειρηματικές συζητήσεις με τους τουριστικούς πράκτορες, σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες εμπορικές συμφωνίες. Ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ινδία, η Τουρκία, καθώς και από βαλκανικές χώρες και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Ενδιαφέρουσες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με ελληνικά τουριστικά γραφεία, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η περιοχή και στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την έκθεση. Εξάλλου, η αγορά της Βόρειας Ελλάδας είναι παραδοσιακά μια φιλική αγορά για την περιοχή της Μονεμβασίας και ο Δήμος έχει επενδύσει σε αυτή, τόσο μέσω της συμμετοχής στη διεθνή έκθεση, όσο και μέσα από ποικίλες ενέργειες προβολής στη συγκεκριμένη περιοχή.
Η παρουσία του Δ. Μονεμβασιάς στην έκθεση Philoxenia έγινε στο πλαίσιο συμμετοχής της περιφέρειας Πελοποννήσου. Κοινός στόχος, οι επαγγελματίες τουρισμού να ενημερωθούν για το τουριστικό κεφάλαιο του προορισμού και να περιηγηθούν σε αυτόν μέσα από τους χώρους προβολής κα τις δύο εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας.
Στο χώρο φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους περισσότερους από τους 100 φιλοξενούμενους tour operator από χώρες του εξωτερικού. Στο περίπτερο της Πελοποννήσου υπήρχε χώρος γαστρονομίας, όπου σεφ απʼ όλο το Μοριά ετοίμασαν και προσέφεραν πελοποννησιακές παραδοσιακές γεύσεις στους επισκέπτες της έκθεσης. Σε άλλη πλευρά του περιπτέρου υπήρχε παρουσίαση των ΠΟΠ προϊόντων της Πελοποννήσου καθώς και ένας εικονικός ελαιώνας.
Σημαντικές ήταν οι επαφές που πραγματοποίησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας και πολιτικούς εκπροσώπους ξένων χωρών.
Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με το Ρώσο υφυπουργό Τουρισμού Εβγκένι Πισαρέβσκι, με τον οποίο συζήτησαν τη δυνατότητα δημιουργίας κοινών στοχευμένων δράσεων μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ρωσικής κυβέρνησης, για την περαιτέρω αύξηση των Ρώσων επισκεπτών.
Την ιδιαίτερη αγάπη του λαού για την Πελοπόννησο μετέφερε από την πλευρά του ο Ρώσος υφυπουργός, που είχε την ευκαιρία να εντοπίσει ιδίοις όμμασι τις ομορφιές του γεωγραφικού μας διαμερίσματος το καλοκαίρι, για να συμφωνήσει στη δημιουργία κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών.
Ο κ. Πισαρέβσκι στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την ανάδειξη και προβολή της διακριτής ταυτότητας του τουριστικού της προϊόντος και κάλεσε τον Πέτρο Τατούλη να επισκεφθεί επίσημα τη Ρωσία.
Δήλωσε ακόμα ότι, μετά την επίτευξη 1 εκατ. Ρώσων τουριστών, η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει 3,6 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες μέσα στην επόμενη πενταετία, κομμάτι του οποίου πρέπει να κατευθυνθεί και προς την Πελοπόννησο.
Το περίπτερο της Πελοποννήσου επισκέφθηκε και ο πρόεδρος των tour operator της Μεγάλης Βρετανίας Noel Josephides. Ο κ. Josephides μετά την πρόταση της Περιφέρειας στην WTM στο Λονδίνο για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους στην Πελοπόννησο, απάντησε θετικά και υποσχέθηκε το επόμενο διάστημα να επισκεφθεί την Πελοπόννησο ο CEO του ABTA. Τόνισε, επίσης, ότι οι προκρατήσεις για την Πελοπόννησο, από την αγγλική αγορά, δείχνουν σημαντική αύξηση του επιπέδου 30%, ενώ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η Πελοπόννησος αποτελεί τον προορισμό που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.
Πέρα από εμπορικούς παράγοντες του εξωτερικού, το ενδιαφέρον στράφηκε και προς την ελληνική κυβέρνηση, με την κ. Νικολάκου να καταθέτει προτάσεις για καλύτερο συντονισμό μεταξύ υπουργείου Τουρισμού και περιφερειών, σε συνάντηση εργασίας που είχε με την αρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη. Παράλληλα, συζήτησε με τον αντιπρόεδρο της Aegean Ευτύχη Βασιλάκη την εμβάθυνση της συνεργασίας με την Περιφέρεια.
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, περισσότεροι από τους 100 φιλοξενούμενους tour operator της έκθεσης, δοκίμασαν την πελοποννησιακή κουζίνα σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα για αυτούς στο περίπτερο της Πελοποννήσου. Ιδιαίτερο χρώμα στην αποστολή της Πελοποννήσου έδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας και οι εθελοντές που ήταν μαζί τους.
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το κεντρικό event της έκθεσης στο περίπτερο της Πελοποννήσου, όπου πάνω από 400 άτομα δοκίμασαν το βραβευμένο κοκτέιλ με παραδοσιακά προϊόντα που δημιούργησε οΣύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας.
Εκτός από την υπουργό Τουρισμού, το περίπτερο της Πελοποννήσου επισκέφθηκαν ο γγ του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τρίπολης, Σπάρτης και Πύλου-Νέστορος.
Την δυναμική παρουσία της Πελοποννήσου επιβεβαίωσε η απόφαση της διοργανώτριας αρχής ΔΕΘ- HELEXPO να δώσει το 1ο βραβείο καλύτερης δημιουργίας στην πελοποννησιακή αποστολή. Ειδικότερα, στην εκδήλωση παράδοσης του βραβείου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Αναστάσιος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος εξέφρασαν την ευχαριστία τους για τη συμμετοχή της Πελοποννήσου και προσωπικά προς τον περιφερειάρχη για την αναβάθμιση που προσέφεραν μέσω της πελοποννησιακής συμμετοχής στην όλη διοργάνωση.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα