Στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσβλέπει ο Δ. Τρίπολης

Με την τεχνογνωσία του ΤΟΔΑ
Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσβλέπει ο Δ. Τρίπολης
Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δ. Τρίπολης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπεγράφη την περασμένη Τετάρτη 23/10 από το δήμαρχο της Αρκαδικής πρωτεύουσας Γ. Σμυρνιώτη και τον πρύτανη του ΠΑΠΕΛ Κων/νο Μασσέλο, για το ερευνητικό έργο «Προοπτικές ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού με έμφαση στα ομαδικά αθλήματα στην πόλη της Τρίπολης».
Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου και επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στη Σπάρτη Παναγιώτης Αλεξόπουλος.
«Στόχος του Δήμου Τρίπολης είναι να δημιουργήσει την πρώτη αθλητική τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε ο αθλητικός τουρισμός να εμπλουτίσει και να ενισχύσει το αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης, η οποία ήδη έχει μια από τις καλύτερες ομάδες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ελλάδος, τον ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης», δήλωσε ο κ. Σμυρνιώτης.
Πρώτος στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας τέθηκε η δημιουργία ενός τουρνουά ποδοσφαίρου παγκοσμίου ενδιαφέροντος, με προτεραιότητα στην ομάδα του Αστέρα και με την προσδοκία να καταστεί θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της Τρίπολης.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα και εντός πέντε μηνών θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία επιστημονικές προσεγγίσεις ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας μέχρι την τελική εκπόνηση της μελέτης, ενώ μελλοντικός στόχος είναι μετά το τουρνουά ποδοσφαίρου να ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα, με αθλήματα το μπάσκετ, το βόλεϊ κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος