Διαμαρτυρία καθηγητών της ιταλικής

Την πρόθεση να διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εκμάθησης της ιταλικής γλώσσας σε κάθε μαθητή...
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ


Την πρόθεση να διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εκμάθησης της ιταλικής γλώσσας σε κάθε μαθητή εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Ποπετσίδης γίνεται λόγος για καταγγελίες γονέων αναφορικά με παραλείψεις ή προτροπές διευθυντών γυμνασίων και λυκείων οι οποίες καταστρατηγούν την ελεύθερη επιλογή των μαθητών. Συγκεκριμένα:

  • Δεν έχουν ενημερώσει ή ενημερώνουν προφορικά τους μαθητές, χωρίς να μοιράσουν, όπως οφείλουν να πράξουν, τις δηλώσεις προτίμησης για τη δυνατότητα επιλογής και της ιταλικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.
  • Προτρέπουν τους μαθητές να επιλέξουν τη γαλλική ή τη γερμανική γλώσσα, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι καθηγητές ιταλικών.  
  • Ακόμη κι αν οι μαθητές έχουν επιλέξει την ιταλική, τους «μεταφέρουν» σε τάξεις όπου διδάσκονται οι άλλες δύο γλώσσες (γαλλική, γερμανική) μέχρι να φτάσει ετεροχρονισμένα στη σχολική μονάδα ο ωρομίσθιος καθηγητής της ιταλικής γλώσσας.
  • Επικαλούνται κτιριακό πρόβλημα (έλλειψη αιθουσών) και κατευθύνουν τους μαθητές στις άλλες γλώσσες.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος