Διαμαρτυρία καθηγητών της ιταλικής

Την πρόθεση να διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εκμάθησης της ιταλικής γλώσσας σε κάθε μαθητή...
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ


Την πρόθεση να διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εκμάθησης της ιταλικής γλώσσας σε κάθε μαθητή εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Ποπετσίδης γίνεται λόγος για καταγγελίες γονέων αναφορικά με παραλείψεις ή προτροπές διευθυντών γυμνασίων και λυκείων οι οποίες καταστρατηγούν την ελεύθερη επιλογή των μαθητών. Συγκεκριμένα:

  • Δεν έχουν ενημερώσει ή ενημερώνουν προφορικά τους μαθητές, χωρίς να μοιράσουν, όπως οφείλουν να πράξουν, τις δηλώσεις προτίμησης για τη δυνατότητα επιλογής και της ιταλικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.
  • Προτρέπουν τους μαθητές να επιλέξουν τη γαλλική ή τη γερμανική γλώσσα, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι καθηγητές ιταλικών.  
  • Ακόμη κι αν οι μαθητές έχουν επιλέξει την ιταλική, τους «μεταφέρουν» σε τάξεις όπου διδάσκονται οι άλλες δύο γλώσσες (γαλλική, γερμανική) μέχρι να φτάσει ετεροχρονισμένα στη σχολική μονάδα ο ωρομίσθιος καθηγητής της ιταλικής γλώσσας.
  • Επικαλούνται κτιριακό πρόβλημα (έλλειψη αιθουσών) και κατευθύνουν τους μαθητές στις άλλες γλώσσες.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα