Βούρτσα μαλλιών: Κάθε πότε πρέπει να την αλλάζεις και πως θα την καθαρίσεις

Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 18:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βούρτσα μαλλιών: Κάθε πότε πρέπει να την αλλάζεις και πως θα την καθαρίσεις

Οι βούρτσες μαλλιών είναι πρόσφορο έδαφος για βακτήρια, πιτυρίδα και σκόνη. Και όλο αυτό μεταφέρεται στο κεφάλι σου κάθε φορά που βουρτσίζεις τα μαλλιά σου. Τα βακτήρια μπορούν να δημιουργήσουν ερεθισμό και να φράξουν τους πόρους, οδηγώντας την τρίχα σε σπάσιμο. Σε περίπτωση που θέλεις να μάθεις πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάς τη βούρτσα μαλλιών, αλλά και να την πλένεις συνέχισε να διαβάζεις.

Πώς να καθαρίσεις τη βούρτσα μαλλιών
Για αρχή θα πρέπει να καθαρίζεις τις τρίχες που μαζεύονται μετά από κάθε χτένισμα. Αλλά πρέπει να κάνεις έναν πιο βαθύ καθαρισμό μία φορά τον μήνα. Αφαίρεσε όλες τις τρίχες από τα δοντάκια και στη συνέχεια καθάρισε τη βούρτσα με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες από το σαμπουάν σου.

Τίναξέ τη και άσε τη να στεγνώσει. Αν είναι ξύλινη μην τη βυθίσεις όλη κάτω από το νερό. Από την άλλη αν η βούρτσα είναι πλαστική μπορείς να την βάλεις σε ένα μπολ με νερό και σαμπουάν για 20 λεπτά για να μουλιάσει καλύτερα.

Για ποιους λόγους πρέπει να την αλλάξεις
Η βούρτσα περιέχει βακτήρια και σκόνη που συσσωρεύονται πάνω στην επιφάνειά της σε καθημερινή βάση. Πράγμα που μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο το πλύσιμό της. Επίσης, αν χρησιμοποιείς προϊόντα styling, αυτά μένουν πάνω στη βούρτσα σου κάθε φορά και μεταφέρονται στα μαλλιά σου. Αν λοιπόν η βούρτσα σου είναι πολύ βρώμικη για να την καθαρίσεις, μάλλον ήρθε η ώρα να την αλλάξεις.

Ακόμα ένας λόγος είναι η φθορά της βούρτσας. Αν για παράδειγμα λείπουν δοντάκια από τη βούρτσα με την οποία ισιώνεις τα μαλλιά σου, θα καταλήξεις να χρησιμοποιείς περισσότερη θερμότητα όταν τα ισιώνεις με το πιστολάκι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σπασμένες άκρες και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Εκτός από τα δοντάκια ένα ακόμα σημάδι είναι το μαξιλαράκι που υπάρχει στη βούρτσα με την οποία χτενίζεις τα μαλλιά σου. Αν έχει ραγίσει ή έχει γίνει πολύ εύκαμπτο τότε πρέπει να την αντικαταστήσεις.

Σε ένα γενικό πλαίσιο είναι καλό να αντικαθιστάς τη βούρτσα σου κάθε 6 με 12 μήνες αν είναι πλαστική ή λαστιχένια. Το πόσο καιρό αντέχει η βούρτσα μαλλιών εξαρτάται από την ποιότητα της βούρτσας, τον τύπο και την υφή των μαλλιών σου, αλλά και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia