5 κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις για να έχεις μακριά και δυνατά νύχια

Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2021 18:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5 κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις για να έχεις μακριά και δυνατά νύχια

Οι λάθος πειραματισμοί με εργαλεία στα νύχια σου, η μη τακτική φροντίδα τους είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που όχι μόνο δεν κάνουν τα νύχια να μεγαλώνουν σωστά και να γίνονται πιο δυνατά και υγιή, αλλά τα φθείρουν περισσότερο. Αν είσαι αποφασισμένη να αλλάξεις την κατάσταση και να φροντίσεις σωστά τα αδύναμα νύχια σου, δεν έχεις παρά να αλλάξεις από σήμερα κιόλας κάποιες κακές συνήθειες. Κάνε την αρχή με τις παρακάτω πέντε:

Δεν ξεκινάς το μανικιούρ σου με τη σωστή βάση
Εάν το πρώτο πράγμα που απλώνεις στα νύχια σου είναι το βερνίκι, ίσως να χρειάζεται να ξανασκεφτείς το βήμα που παραλείπεις. Ένα base coat, όχι μόνο ενισχύει τη διάρκεια του χρώματος του βερνικιού στα νύχια σου, αλλά λειτουργεί ως ασπίδα ανάμεσα στο νύχι και το βερνίκι, συμβάλλοντας στην προστασία του από «λεκέδες» και «κιτρινίλες» και τη θρέψη τους.

Ξεφλουδίζεις μόνη σου το βερνίκι
Αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα είναι πως όταν ξεφλουδίζεις το βερνίκι νυχιών σου, μαζί κινδυνεύεις να ξεφλουδίσεις και ένα στρώμα του πραγματικού σου νυχιού. Αποτέλεσμα; Τα νύχια έχουν τραχιά επιφάνεια, είναι πάρα πολύ λεπτά και μαλακά. Με την πάροδο του χρόνου, μία τέτοια συνήθεια θα μπορούσε να τα αποδυναμώσει πολύ.

Υποτιμάς τη λίμα σου
Η λίμα είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο περισσότερο στο μανικιούρ μας. Αυτό που έρχεται σε άμεση επαφή με τα νύχια μας και επομένως, αξίζει να προσέξουμε και να επενδύσουμε. Και μεταξύ όλων των άλλων, η κακή ποιότητα της λίμας μπορεί να προκαλεί extra φθορά στα νύχια σου, ιδιαίτερα αν ήδη αδύναμα και λεπτά.

Η λάθος κίνηση
Μια συμβουλή που δίνουν οι περισσότεροι nail artists για υγιή και δυνατά νύχια είναι να μην κινείς τη λίμα με κινήσεις μπροστά-πίσω για να δώσεις σχήμα στα νύχια σου, αντίθετα, να την χρησιμοποιείς με φορά προς μία κατεύθυνση, με αργές κινήσεις προκειμένου να μην προκαλέσεις extra φθορά.

Ξεχνάς τα πετσάκια σου
Εκτός από τα νύχια αυτά καθαυτά, η επιδερμίδα γύρω από αυτά , τα πετσάκια- παρανυχίδες είναι πράγματα που επηρεάζουν τον τρόπο που μεγαλώνουν. Κι ένα πράγμα που βοηθάει ώστε να μεγαλώνουν και να γίνονται δυνατά και υγιή, είναι να τα ενυδατώνεις σωστά με ένα ειδικό λαδάκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia