Πώς και πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το τζιν σου για να το έχεις για πάντα

Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2021 18:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς και πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το τζιν σου για να το έχεις για πάντα

Η αλήθεια είναι πως όταν βρεις το σωστό τζιν που ταιριάζει τέλεια τόσο στο στιλ, όσο και στον σωματότυπό σου ονειρεύεσαι πως δεν θα χαλάσει ποτέ. Μέσα στα χρόνια έχουν «κυκλοφορήσει» πολλές συμβουλές για το πώς να πλένεις ή να μην πλένεις το τζιν σου.

Αναρωτιέσαι αν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να πλένεις το τζιν σου για να μην φθαρεί ποτέ; Φυσικά και υπάρχει. Για αρχή να πούμε ότι τα τζιν πρέπει να πλένονται για να απομακρύνονται από πάνω τους οι μυρωδιές και τα βακτήρια. Οπότε, το να μην πλένεις το τζιν σου δεν είναι σε καμία περίπτωση λύση.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το τζιν σου;
Η ιδανική συχνότητα είναι κάθε 3 φορές που το φοράς. Ωστόσο και οι 4 φορές, αν δεν έχεις λερωθεί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μία χαρά. Φρόντισε να μην πλένεις υπερβολικά το τζιν γιατί αυτό θα το κάνει να φθαρεί πιο γρήγορα.

Αν έχεις ένα skinny τζιν παντελόνι που σακουλιάζει μετα τη δεύτερη φορά που το φοράς αλλά δεν είναι η ώρα του να πλυθεί υπάρχει τρόπος να το επαναφέρεις. Ψέκασέ το με νερό στο οποίο θα έχεις ρίξει 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Και άφησέ το να στεγνώσει.

Πώς να πλένεις το τζιν
Ο χρυσός κανόνας είναι να χρησιμοποιείς πάντα κρύο νερό. Και τον κύκλο του πλυντηρίου για ευαίσθητα ρούχα. Πριν βάλεις το τζιν σου στο πλυντήριο φρόντισε να το γυρίσεις από την ανάποδη. Όσον αφορά στα απορρυπαντικά, απόφυγε προϊόντα με σκληρές χημικές ουσίες.

Πώς θα στεγνώσει το τζιν
Αν δεν θέλεις να χαλάσει το τζιν παντελόνι σου, φρόντισε να το κρατήσεις μακριά από τα στεγνωτήρια. Άφησέ το πάντα να στεγνώνει φυσικά με τον αέρα.

Το τζιν στην κατάψυξη
Οι ειδικοί έχουν συμφωνήσει ότι με το να βάζεις τα τζιν στην κατάψυξη δεν θα καταφέρεις τίποτα. Το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο το τζιν θα καθαριστεί είναι μύθος. Οπότε, καλύτερα κράτα χώρο στην κατάψυξη για τα τρόφιμα σου. Και βάλε το τζιν στο πλυντήριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia