Τι σημαίνουν τα σημάδια που εμφανίζεις στα νύχια σου;

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2020 18:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι σημαίνουν τα σημάδια που εμφανίζεις στα νύχια σου;

Υπάρχουν μέρες που αφήνεις τα νύχια σου άβαφα, είτε γιατί θέλεις να τα ξεκουράσεις και να τα αφήσεις να «αναπνεύσουν» από τα συχνά nail art, είτε γιατί δεν πρόλαβες να ανανεώσεις το ραντεβού με τη μανικιουρίστ σου. Και ξαφνικά αρχίζεις να παρατηρείς ότι τα νύχια σου σπάνε πανεύκολα, ξεφλουδίζουν ή έχουν εμφανίσει παράξενες γραμμές.

Ψυχραιμία! Πρωτίστως θα πρέπει να παρατηρήσεις αν αυτά τα σημάδια μένουν για πολλές μέρες στα νύχια σου. Αν είναι κάτι παροδικό και μετά από λίγες μέρες εξαφανιστούν, δε χρειάζεται να ανησυχείς. Αν, ωστόσο, δεις ότι επιμένουν, ότι βάφεις και ξεβάφεις τα νύχια σου και τα σημάδια είναι εκεί, αυτό ίσως και να υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιο θέμα με την υγεία σου.

Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι. Παρακάτω θα δεις αναλυτικά τα σημάδια ή στίγματα που εμφανίζονται συνήθως στα νύχια και τι ακριβώς σημαίνει το καθένα, ώστε να λάβεις άμεσα τα μέτρα σου.

Λευκό μισοφέγγαρο στη βάση του νυχιού: Αν αυτό το σημάδι είναι μεγάλο και όσο περνά ο καιρός γίνεται μεγαλύτερο, καλό είναι να ελέγξεις την υγεία του ήπατος και της καρδιάς σου. Αν είναι ίσα-ίσα ορατό, δε χρειάζεται να ανησυχείς.

Σπάνε τα νύχια σου και είναι αδύναμα; Σκέψου μήπως τελευταία είσαι πολύ αγχωμένη για κάτι, μήπως καταναλώνεις περισσότερο αλκοόλ από το φυσιολογικό ή μήπως λείπουν οι βιταμίνες D και B από τον οργανισμό σου.

Μαύρες ή καφέ ρίγες: Πρόκειται για το σημάδι που πρέπει να σου χτυπήσει «καμπανάκι». Αν έχεις σκουρόχρωμες ρίγες στη βάση του νυχιού, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη για μελάνωμα. Αν το προλάβεις, όμως, έγκαιρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Κάθετες ραβδώσεις: Συνήθως, πρόκειται για ένα σημάδι γήρανσης. Σπάνια μπορεί να σημαίνουν ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα αναιμίας ή καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οριζόντιες ραβδώσεις: Κατά βάση οφείλεται σε τραυματισμό που μπορεί να σου προκάλεσε κατά λάθος η μανικιουρίστ. Πολύ σπάνια είναι ένδειξη για πρόβλημα θυρεοειδούς.