Πώς να πλύνεις σωστά το μαγιό σου ώστε να διατηρηθεί σαν καινούργιο

Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2020 19:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να πλύνεις σωστά το μαγιό σου ώστε να διατηρηθεί σαν καινούργιο

Καλοκαίρι χωρίς μαγιό δεν γίνεται. Όλες ή μάλλον οι περισσότερες από εμάς, αγαπάμε τις βουτιές στην παραλία. Είτε, λοιπόν, το χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, είτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το ύφασμα μπορεί να αλλοιωθεί ή ακόμα και να καταστραφεί εντελώς. Το χλώριο της πισίνας, η άμμος, οι υψηλές θερμοκρασίες και το αντηλιακό είναι μερικοί από τους εχθρούς του μαγιό. Καλό θα ήταν να μάθεις πώς μπορείς να διατηρήσεις τα μαγιό σου υπέροχα όλη την σεζόν.

Εφίδρωση, αντηλιακό και χλώριο
Σχεδόν κάθε μαγιό έχει στη σύνθεσή του ελαστίνη ή λύκρα. Η εφίδρωση και τα λάδια σώματος αντιδρούν με τις ελαστικές ίνες, με αποτέλεσμα να τεντώνονται και να σπάνε. ‘Οσο συντομότερη είναι η απομάκρυνση αυτών των ουσιών, τόσο καλύτερα θα διατηρηθεί η σύστασή του. Εάν είσαι fan τις πισίνας και των υδρομασάζ, να ξέρεις ότι η περιεκτικότητα χλωρίου στο νερό μπορεί να προκαλέσει φθορές στο χρώμα του υφάσματος.

Η σωστή διαδικασία πλυσίματος
Ρίξε άφθονο νερό. Μόλις γυρίσεις από την παραλία, φρόντισε πρώτα να πλύνεις το μαγιό σου, και μετά να μπεις για μπάνιο. Ξεπλύνέ το, το συντομότερο δυνατό με χλιαρό νερό βρύσης. Εάν έχεις λίγο χρόνο, αφήσέ το να μουλιάσει σε κρύο νερό για 30 λεπτά.

Πρόσθεσε απορρυπαντικό ρούχων και ξαναπλύνε το μαγιό.
Το σκέτο νερό είναι σωτήριο για το μαγιό σου, αλλά δεν αφαιρεί όλες τις ουσίες. Γι’ αυτό, λοιπόν, γέμισε τον νεροχύτη με κρύο νερό και πρόσθεσε μόλις ένα κουταλάκι του γλυκού (ή λιγότερο), απαλό απορρυπαντικό πλυντηρίου. Εάν βρίσκεσαι σε διακοπές και δεν διαθέτεις απορρυπαντικό ρούχων, χρησιμοποίησε σαμπουάν.

Αφαίρεσε την υπερβολική ποσότητα νερού από το μαγιό, αλλά μην το παρακάνεις με το στύψιμο. Πίεσε απαλά το ύφασμα.

Άφησε το μαγιό να στεγνώσει φυσικά, μακριά από ήλιο.
Ναι, καλά διάβασες. Άπλωσε το μαγιό σου σε σκιερό μέρος. Οι ηλιακές ακτίνες UV μπορούν να εξασθενίσουν και να σπάσουν, εν τέλει, τις ίνες του μαγιό.