Πώς πρέπει να πλένεις σωστά το δέρμα σου μετά την παραλία;

Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020 19:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς πρέπει να πλένεις σωστά το δέρμα σου μετά την παραλία;

Η εξόρμηση το Σαββατοκύριακο στην παραλία είναι ένα υπέροχο όνειρο που ανυπομονούμε κάθε φορά να γίνει πραγματικότητα. Η ανεμελιά, ωστόσο, και ο ήλιος που μας έχει «χτυπήσει» κατακούτελα μετά την παραλία δε μας αφήνει πολλές φορές περιθώρια για σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Λίγο η βαρεμάρα, λίγο η κούραση που πάντα υπάρχει μετά τις πολλές ώρες στη θάλασσα, καταλήγουμε να μην πλένουμε σωστά ή και καθόλου το δέρμα μας με αποτέλεσμα αυτό να υφίσταται φθορά και ταλαιπωρία.

Η λύση για τη σωστή περιποίηση και τον βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας ακούει στο όνομα… double cleansing.

Τι είναι το double cleansing; Κατ’ αρχάς, για να προσφέρεις στο πρόσωπό σου έναν βαθύ καθαρισμό πρέπει να απομακρύνεις δύο ειδών ρύπους: το μακιγιάζ μαζί με τους περιβαλλοντικούς ρύπους και τη λιπαρότητα που έχει εκκρίνει όλη την ημέρα η επιδερμίδα σου.

Για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ, επίλεξε προϊόντα που έχουν ως βάση το λάδι. Μπορείς, μάλιστα, να επιλέξεις ένα cleansing balm, που μόλις το απλώσεις στη στεγνή επιδερμίδα σου, ρευστοποιείται, μετατρέπεται σε έλαιο και απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ από το δέρμα σου. Στη συνέχεια, ξεπλένεις καλά με ζεστό νερό και προχωράς στο δεύτερο βήμα.

Στη δεύτερη φάση, λοιπόν, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν καθαρισμού με βάση το νερό για να απομακρύνεις από την επιδερμίδα σου τον ιδρώτα, τη λιπαρότητα και κάθε υπόλειμμα ρύπου που έχει παραμείνει σε αυτήν.

Ο διπλός καθαρισμός επιτρέπει, επίσης, στο δέρμα να δεχθεί και να απορροφήσει καλύτερα όλα τα skincare συστατικά (κρέμες, οροί κλπ.), που ακολουθούν μετά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland