3 αιτίες που αφυδατώνεται η επιδερμίδα σου το καλοκαίρι

Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 20:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 αιτίες που αφυδατώνεται η επιδερμίδα σου το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι αγαπημένη εποχή, αλλά ταυτόχρονα είναι και η εποχή που η επιδερμίδα αφυδατώνεται περισσότερο. Και δεν είναι ΜΟΝΟ το γεγονός πως δεν πίνεις πολύ νερό. Ιδιαίτερα, τώρα το καλοκαίρι, υπάρχουν ακόμη μερικές αιτίες που συμβάλλουν στη θαμπή όψη, την τραχιά υφή, αλλά και την έλλειψη ελαστικότητας στην επιδερμίδα. Τσέκαρε αναλυτικά, παρακάτω:

Ο ήλιος
Δεν θα κουραστούμε να το λέμε και εσύ να το διαβάζεις από αυτή εδώ τη στήλη. Η χρήση αντηλιακού με προστασία ευρέος φάσματος είναι σημαντική καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πέρα από την προστασία σας από τις υπεριώδεις ακτίνες, η εφαρμογή αντηλιακού μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση του δέρματος και να διατηρήσει τον ομοιόμορφο τόνο του. Γι’ αυτό τον λόγο, φρόντισε να το εφαρμόζεις καθημερινά μετά την ενυδατική σου, φυσικά.

Η θάλασσα/πισίνα
Η περιποίηση της επιδερμίδας, ιδιαίτερα του σώματός μας, δεν πρέπει να σταματά στην παραλία/πισίνα και στο αντηλιακό. Το τρίπτυχο υψηλές θερμοκρασίες, ήλιος και θάλασσα/πισίνα, μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση και ερεθισμό στην επιδερμίδα, πόσο μάλλον, όταν δεν κάνουμε αμέσως ντους. Επομένως, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε μια super ενυδατική κρέμα/ λοσιόν/ γαλάκτωμα, ειδικά στις διακοπές μας αλλά και γενικότερα, τις μέρες που περνάμε πολλές ώρες στη θάλασσα, προκειμένου να «κλειδώσουμε» την υγρασία στην επιδερμίδα μας.

Η έλλειψη περιποίησης μετά το ξύρισμα
Ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι, που το ξύρισμα είναι μέσα στην καθημερινή beauty ρουτίνα κάθε γυναίκας (εκτός κι αν κάνεις λέιζερ ή αποτρίχωση με κερί), καλό είναι, να δείξεις λίγη παραπάνω αγάπη στην επιδερμίδα σου, αν θέλεις να παραμείνει λαμπερή και ενυδατωμένη. Γι’ αυτό, λοιπόν, φρόντισε αμέσως μετά το μπάνιο, όταν και η επιδερμίδα σου είναι νωπή, να απλώσεις μία κρέμα που θα «κλειδώσει» την υγρασία. Για να απορροφηθεί καλύτερα η κρέμα από την επιδερμίδα σου, καλό είναι να έχεις κάνει από πριν απολέπιση προκειμένου να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα