Πώς θα απομακρύνεις τους λεκέδες στα μωρουδιακά

Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 21:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς θα απομακρύνεις τους λεκέδες στα μωρουδιακά

Ετοιμάζεις τα ρουχαλάκια του μωρού σου. Τα φροντίζεις, τα τακτοποιείς με πολλή προσοχή και φυσικά κάθε φορά που ανοίγεις το συρτάρι, μοσχομυρίζουν αυτή την αξεπέραστη “μωρουδίλα”. Τους πρώτους, περίπου, έξι μήνες της ζωής του μωρού σου, μπορείς να απολαύσεις την απόλυτη καθαριότητα στα ρουχαλάκια του, την οποία μπορείς να ελέγξεις απόλυτα. Και λέω 6 μήνες, γιατί μετά μαζί με την στερεά τροφή ξεκινά και ένα μικρό χάος σε κάθε γεύμα. Το μικρό σου αρχίζει να ζωηρεύει. Και ναι, είναι πολύ διασκεδαστικό, αρκεί μετά να έχεις τον τρόπο να καθαρίσεις όλα τα σημάδια του παιχνιδιάρικου γεύματος που κάνετε οι δυο σας.

Παιδικές τροφές
Οι λεκέδες από το μεσημεριανό γεύμα που τρώει το μωρό σου, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα απομακρύνονται με μία πλύση στο πλυντήριο. Οι λύσεις για να τους απομακρύνεις αποτελεσματικά είναι δύο. Το καθαρό οινόπνευμα διαλυμένο σε νερό, σε ισόποσες ποσότητες είναι ο ένας τρόπος, ενώ εναλλακτικά μπορείς να αντικαταστήσεις το οινόπνευμα με λευκό ξίδι. Τρίβεις το διάλυμα πάνω στον λεκέ και το αφήνεις να δράσει για περίπου ένα τέταρτο. Στη συνέχεια, βάζεις το ρούχο στο πλυντήριο.

Παιδικό ενυδατικό λάδι, βαζελίνη ή παιδική κρέμα
Ειδικά αν είναι λίγο ζωηρό το μωρό σου, τότε η αλλαγή πάνας ή το ντύσιμο μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα. Σε αυτή την περίπτωση, οι κρεμούλες και τα λαδάκια που χρησιμοποιείς είναι πιθανόν, εκτός από το δερματάκι του μωρού να βρεθούν και στα ρούχα του. Αντίδρασε άμεσα, αφαιρώντας με λίγο χαρτί τυχόν περιττή ποσότητα και ρίξε στο σημείο λίγο ταλκ. Η σκόνη θα απορροφήσει το λάδι και το ρουχαλάκι είναι έτοιμο για το πλυντήριο. Αν ο λεκές επιμείνει, τότε κατάφυγε σε ένα εξειδικευμένο καθαριστικό.

Extra tip: Τα μωρομάντηλα είναι σωτήρια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Με αυτά θα δώσεις τις "πρώτες βοήθειες" στα βρεφικά ρούχα, πριν τα βάλεις στο πλυντήριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα