Αληθεύει ότι το διπλό πρωινό σε αδυνατίζει;

Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 22:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αληθεύει ότι το διπλό πρωινό σε αδυνατίζει;

Δεν το λένε άδικα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Είναι το πρώτο κομμάτι που μπαίνει στον οργανισμό το πρωί, τα πρώτα καύσιμα ώστε να έχεις παραπάνω ενέργεια για όλη την υπόλοιπη μέρα.

Το πρωινό είναι το γεύμα που θα έπρεπε να δίνεις περισσότερο προσοχή από όλα. Να το εμπλουτίζεις εσύ όσο θέλεις καθώς έχεις τη δυνατότητα να το κάψεις μέχρι να έρθει η στιγμή να πας για ύπνο το βράδυ. Και αυτά δεν είναι λόγια του αέρα. Υπάρχει επιστημονική θεωρία.

Η αλήθεια είναι ότι τρώμε καλά το πρωί, αλλά οι μερίδες δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με αυτές του μεσημεριανού ή του βραδινού μας. Έλα όμως που πρέπει να γίνεται το αντίθετο.

Δες το και από την πλευρά της λογικής. Όταν ξυπνάς είσαι άδειος εντελώς οπότε χρειάζεσαι μπόλικη τροφή για να έχεις ενέργεια για τη δύσκολη μέρα που ακολουθεί. Όσο περνούν οι ώρες μπορεί να εξασθενείς και γι' αυτό βάζεις μικρές πινελιές το μεσημέρι και το βράδυ.

Έτσι όπως είναι η καθημερινότητά μας όμως, το παραπάνω πρόγραμμα είναι κομματάκι δύσκολο να γίνει. Διότι το πρωί δεν θα φας τρεις φορές δημητριακά γιατί, πρώτον μόλις ξύπνησες και πού να βρεις την όρεξη και δεύτερον δεν έχεις άπειρη ώρα μέχρι την πρώτη υποχρέωση της μέρας. Το μεσημέρι θα έχεις αρχίσει να ψοφάς από την πείνα οπότε θα φας λαίμαργα μεγάλη ποσότητα, ενώ το βράδυ θα κάνεις κτηνωδία.

Έχε υπόψιν όμως πως έρευνα αναφέρει πως το σώμα μας κρατά περισσότερα λίπη το βράδυ επειδή ο οργανισμός δεν παράγει ανάλογα επίπεδα ινσουλίνης σε σχέση με την υπόλοιπη μέρα. Μία είναι η λύση λοιπόν.

Το πρωινό μην το λυπάσαι. Δώσ’ του να καταλάβει. Ξύπνα νωρίτερα και φάε όσο θα έτρωγες το βράδυ. Θα έχεις παραπάνω ενέργεια το πρωί και λιγότερη λαιμαργία στο υπόλοιπο της ημέρας και η όλη αυτή διαδικασία θα σε βοηθήσει να μειώσεις τις θερμίδες που παίρνεις ημερησίως στο 30%-35%. Με λίγα λόγια το πρωινό είναι ο καλύτερος σου φίλος αν θες να αδυνατίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα