Πως θα αποφύγεις το “ξεφλούδισμα” σε πρόσωπο και σώμα

Δευτέρα, 15 Ιούλιος 2019 20:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πως θα αποφύγεις το “ξεφλούδισμα” σε πρόσωπο και σώμα

Αυτή την περίοδο έχουμε το ιδανικό χρώμα στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο και θέλουμε να το διατηρήσουμε. Το No1 είναι ότι πρέπει να αγαπήσουμε το κρύο ντους. Η επιδερμίδα μας περιβάλλεται από ένα φιλμ υγρασίας, το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο ουσιαστικά προστατεύει το δέρμα και αποτελείται από φυσικά έλαια.
Με το ζεστό νερό "λιώνουμε" αυτά τα έλαια με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να μένει χωρίς προστασία και να αφυδατώνεται. Επιλέγουμε λοιπόν κρύο ντους και παράλληλα σφίγγουμε και την επιδερμίδα μας.
Το τελευταίο που θέλουμε να δούμε στις διακοπές είναι το ξεφλούδισμα. Για να το αποφύγουμε ενυδατώνουμε πρόσωπο και σώμα, πρωί και βράδυ με super ενυδατικά προϊόντα.
Με άλλα λόγια αυτή την περίοδο η λέξη ενυδάτωση πρέπει να πρωταγωνιστήσει στις skincare συνήθειές σας.
Επιπλέον ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε, είναι να αποφεύγουμε το scrub για να μη χάσουμε το μαύρισμά μας. Αντιθέτως πρέπει να κάνουμε ήπια απολέπιση για να διώχνουμε τη νεκρή στοιβάδα δέρματος. Έτσι η επιδερμίδα δε θα είναι θαμπή και το μαύρισμα θα είναι ακόμα πιο ορατό.
Ένα ακόμη χρήσιμο tip για να διατηρήσουμε το μαύρισμα αλλά και να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, είναι το έλαιο argan.
Το συγκεκριμένο έλαιο είναι super ενυδατικό και πραγματικά δεν πρέπει να λείπει από το γυναικείο νεσεσέρ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες DIY συνταγές, ενώ είναι ιδανικό για μία super ενυδατική μάσκα μαλλιών. Μερικές σταγόνες από τις ρίζες έως τις άκρες αρκούν για να δούμε τα μαλλιά μας την επόμενη ημέρα να λάμπουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα