Ο «Σκορπιός» επανέρχεται στο θέμα της ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου

Η δική σας είδηση

Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 09:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο «Σκορπιός» επανέρχεται στο θέμα της ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου

Δυναμικά επανέρχεται ο «Σκορπιός» στο θέμα της επικινδυνότητας της ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου, με αφορμή και το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στο ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Κυριάκο Γριβέα. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Στο προηγούμενο δημοσίευμά μου 14/9 αναφερόμουν στα εικονοστάσια της Ε.Ο. θανατηφόρων τροχαίων, και δεκάδων μικρομεγάλων ατυχημάτων. Την 22/9 (λίγες ημέρες μετά) προσετέθη ακόμα ένα θανατηφόρο τροχαίο (να είναι το τελευταίο) που στοίχισε τη ζωή σε εκλεκτό μέλος της Λακωνίας τον Κυρ. Γριβέα.

Πριν συνεχίσω το δημοσίευμά μου θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Κρίμα…

Το βιογραφικό του μας γνωστοποίησε ο Λ.Τ. και σε δήλωση λύπης του ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρει: “ένας καλός και πολύτιμος φίλος θα μου λείψει” και όχι μόνον του αρχηγού της Ν.Δ. αλλά και του Νομού μας.

Τί απολογείσθε κρατική μηχανή & κ.κ. των τετραετιών; Ένα θανατηφόρο τροχαίο ακόμα (με την αδιαφορία σας) δεν… χάθηκε ο κόσμος;… Είσαστε εκτός πραγματικότητος, αλλά υπαίτιοι των τροχαίων του δρόμου (κακώς τον αναφέρω Ε.Ο.) Σπάρτης-Γυθείου. Διαφωνείτε μήπως; Εάν ναι στο Λ.Τ. παρουσιάστε μας κάποια εισήγηση σας, έστω παρελθόντων ετών ή αιτιολογήστε μας τους λόγους σας.

Αναγνώστες μου, του Λ.Τ. θα αναφερθώ με λίγα λόγια στο θανατηφόρο τροχαίο του αειμνήστου Κυρ. Γριβέα. Επιρρίπτεται η ευθύνη υπαιτιότητά του: δεν διαφωνώ ήταν τραγικό λάθος του η επιχειρούμενη προσπέραση δύο οχημάτων (προπορευομένων), όμως ακεραία η ευθύνη είναι μόνο του θανόντος; Ίσως ναι ίσως όχι…

Θα σας περιγράψω την περιοχή του συμβάντος: Διερχόμενο κάτω της γέφυρας προς Μονεμβάσια, ο δρόμος σε επίπεδο έδαφος ευθείας διαδρομής μέχρι τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ απόσταση περίπου τριών χλμ. Λίγες δεκάδες μέτρα πριν την διασταύρωση του Δαφνίου σχηματίζεται ένα τελικό ς (σίγμα) δρόμου, αποκόπτοντας την ευθεία διαδρομή μέχρι τον ηλεκτρ. σταθμό της ΔΕΗ.

Κάποτε κάποτε εκνευριζόμαστε, οδηγώντας το αυτοκίνητό μας, από προπορευόμενο τροχοφόρο, που για αρκετά χιλιόμετρα δεν μας επιτρέπει την προσπέρασή του, ούτε σε ευθεία οδό με διακεκομμένη διαγράμμιση ή κλειστών στροφών. Μήπως λοιπόν ήταν η απαρχή αιτία του θανατηφόρου τροχαίου του εκλιπόντος συνανθρώπου μας; Πιθανόν…

Εάν είχαμε πραγματική Ε.Ο. με προδιαγραφές, αυτοκινήτων μεγάλων ταχυτήτων που είναι σήμερα θα είχαμε τόσα τροχαία; Όχι βέβαια: για το λόγο αυτό δεν θα πάψω να βάλλω κατά των πάντων που αδιαφορούν και ευθύνονται.

Μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ και στον Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη και την Αντιπ/ρχη κα Α. Τζανετέα να συμβάλλουν αποφασιστικά και να δρομολογήσουν το συντομότερο δυνατό την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου οδοποιίας. Θα είναι επίτευγμά των και έργο δικό τους. Κύριε Τατούλη και κα Τζανετέα τα πεπραγμένα σας στο νομό μας και συχνή παρουσία σας, αδιάψευστα στοιχεία της θέσεως που επαξίως κατέχετε, με ΜΗΔΕΝ δυσμενή σχόλια. Μπράβο σας: Αρκάς μεν, αλλά και Λάκων-κ. Τατούλη… Ευελπιστώ κύριε Περιφερειάρχη και κυρία αντιπεριφερειάρχη ότι καλύτερο από εσάς για το νομό μας.

Τα σέβη μου
Σκορπιός

Σημ.: Και για τον δρόμο Σπάρτης-Γυθείου: Νέα χάραξη πολλών σημείων, παράκαμψη κατοικημένων περιοχών, διαπλάτυνση του, κ. είσοδος στο Γύθειο από Σελινίτσα».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti