Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο η Εθνική πόλο, χρυσό στις καρδιές μας

Δευτέρα, 09 Αύγουστος 2021 16:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο η Εθνική πόλο, χρυσό στις καρδιές μας

Η εθνική ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια, πάλεψε μέχρι τέλους αλλά λύγισε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων από την τρομερή Σερβία, το πρωί της Κυριακής 8/8.

Η σπουδαία πορεία της Εθνικής πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Το όνειρο του χρυσού δεν έγινε πραγματικότητα για τον Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του, οι οποίοι όμως πραγματοποίησαν μια ονειρεμένη πορεία στο ολυμπιακό τουρνουά με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, της καλύτερης θέσης που έχει καταλάβει ποτέ η Εθνική πόλο έπειτα από 16 συμμετοχές (εκ των οποίων 11 σερί) σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα ηττήθηκε 13-10 στον τελικό από την εκπληκτική Σερβία που διατήρησε στο Τόκιο τον τίτλο που είχε κατακτήσει και στο Ρίο το 2016.

Το ελληνικό πόλο φέρνει το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο σε ομαδικό σπορ μετά το ασημένιο που είχε κατακτήσει η Εθνική γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 καταδεικνύοντας ότι το πόλο μπορεί να μην έχει στη χώρα μας τη δημοφιλία του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ αλλά σίγουρα έχει χτίσει μια παράδοση δεκαετιών που φέρνει τις εθνικές ομάδες σταθερά μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti