Δράσεις και ανακοινώσεις στον απολογισμό του Αθλητικού Οργανισμού Δ. Σπάρτης

Έτοιμη να αποκτήσει ξανά ομάδα η Σπάρτη

Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2021 14:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δράσεις και ανακοινώσεις στον απολογισμό του Αθλητικού Οργανισμού Δ. Σπάρτης

Σε απολογισμών των δράσεων που έχει υλοποιήσει αλλά και των σχεδίων του προχώρησε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης Σταύρος Περγαντής, με σκοπό τη διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών.

Όπως σημειώνει, ο Αθλητικός Οργανισμός κατάφερε να υλοποιήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 τους περισσότερους από τους στόχους που είχε θέσει, παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία της νόσου Covid-19.

Αναφορικά με τα θέματα συντήρησης εγκαταστάσεων, ο κ. Περγαντής αναφέρει πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί εργασίες γραμμογράμισης, βαψίματος και συντήρησης των γηπέδων μπάσκετ Γκοριτσάς, Κεφαλά, Άρνας, Παλαιοπαναγιάς, Ανωγείων, Γούναρι, Κοκκινόραχης, Αμυκλών, Αγίου Νικολάου Σπάρτης, Τρύπης και του γηπέδου τένις στο βιολογικό καθαρισμό.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και βαψίματος στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης, στο δεύτερο γήπεδο τένις στη νέα είσοδο Σπάρτης, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Γοράνων, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Σελασίας, ενώ αποκαταστάθηκε το χρόνιο πρόβλημα ποτίσματος στο γήπεδο του Ξηροκαμπίου.

Επίσης, μέχρι το τέλος του 2021, ο Αθλητικός Οργανισμός έχει προγραμματίσει εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στα γήπεδα των Τοπικών Κοινοτήτων Λευκοχώματος, Βρεσθένων, Λογγανίκου, Μαγούλας, Συκαρακίου, Μυστρά, Γούναρι, αλλά και σε αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη της Σπάρτης.

Εξάλλου, έχει δρομολογηθεί η εκπόνηση μελέτης κατασκευής ταρτάν και ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ξηροκαμπίου, με σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ο Αθλητικός Οργανισμός έχει στα χέρια του μελέτη γηπέδου 5x5 με προβολείς, περίφραξη και πάγκους, προσφορά του Μηχανολόγου Μηχανικού ΕΜΠ Αναστασίου Περγαντή, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε όποιον αθλητικό χώρο υπάρχει ενδιαφέρον.

Τέλος, η εκπόνηση μελέτης για το γήπεδο ποδοσφαίρου της Πελλάνας αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με τις συμμετοχές αθλητών της Σπάρτης στον υπερμαραθώνιο του «Σπαρταθλον», ο κ. Περγαντής ενημερώνει ότι διατηρείται άψογη και στενή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο «Σπάρταθλον», το οποίο δεσμεύθηκε στη λήψη απόφασης περί της συμμετοχής χωρίς κλήρωση των δρομέων Σπαρτιατών που έχουν εξασφαλίσει το όριο.

Ως προς τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις, έκανε γνωστό ότι ο Αθλητικός Οργανισμός συνεργάζεται με την Ομάδα Ποδοσφαίρου «Αστέρας Βλαχιώτη», η οποία προγραμματίζει το επόμενο έτος να μεταφέρει την έδρα της στη Σπάρτη και να ενσωματώσει τη Σπάρτη στον τίτλο της.

Πρόθεση του οργανισμού, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΑΟ Σταύρος Περγαντής, είναι η επιχορήγηση των δράσεών του από Εθνικά ή Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό διατηρεί στενές επαφές με τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης για τη διερεύνηση ικανοποίησης αιτημάτων τους αναφορικά με την αποκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti