Μαγνήτισε τα βλέμματα ο Βασίλης Παντελεάκης στην Ιταλία

Οδήγησε με «μισό γκάζι» και πήρε την 9η θέση

Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2021 11:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαγνήτισε τα βλέμματα ο  Βασίλης Παντελεάκης στην Ιταλία

Για δεύτερη χρονιά έλαβε μέρος στην PreMoto3 του Ιταλικού Πρωταθλήματος ο Κροκεάτης αναβάτης Βασίλης Παντελεάκης. 

Σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες του κόσμου και στην ομάδα AC Racing που είχε πάρει το πρωτάθλημα στις ομάδες πέρυσι και στους οδηγούς το 2019, ο Λάκωνας αναβάτης κατάφερε να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα. 

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε το Σ/Κ από τις 16 έως τις 18 Απριλίου στην πίστα του Mugello, στην Ιταλία. Δυστυχώς, παρά τη διάχυτη αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση του Βασίλη για μια δυνατή παρουσία, τα προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του ξεκίνησαν από πολύ νωρίς.

Ήδη από τα πρώτα ελεύθερα, κάθε φορά που πλάγιαζε τη μοτοσυκλέτα του, με την παραμικρή κλίση άρχιζαν έντονες ταλαντώσεις να ενοχλούν τον Έλληνα αναβάτη. Το πρόβλημα συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Η ομάδα έκανε τα πάντα και απευθύνθηκε σε πολλούς ειδικούς, ωστόσο το πρόβλημα – που είχε εντοπιστεί στην πίσω ανάρτηση – δεν μπόρεσε να λυθεί εγκαίρως. Στις κατατακτήριες ο Βασίλης έκανε τον 15ο χρόνο και από εκεί ξεκίνησε τον πρώτο του αγώνα για το 2021.
Έναν αγώνα στον οποίο εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας του και του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Με τις έντονες ταλαντώσεις να τον αναγκάζουν κυριολεκτικά στα πλαγιάσματα των στροφών να κλείνει λίγο γκάζι, ο Έλληνας οδηγός τα έδωσε όλα. Προσάρμοσε το στυλ του, πάλεψε να υπερκεράσει το πρόβλημα και οδήγησε πανέξυπνα και με πάθος.

Με την εκκίνηση κέρδισε μια θέση και στη συνέχεια ανέβηκε γρήγορα στην 11η. Στον τέταρτο γύρο ήταν 10ος, με τις ταλαντώσεις να δυσχεραίνουν το έργο του. Ωστόσο ήταν αποφασισμένος να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Αφού διατήρησε ένα σταθερό ρυθμό, λίγο πριν το τέλος έκανε τον ταχύτερο γύρο του. Δίνοντας σκληρές μάχες με ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών, ο Βασίλης βρέθηκε για λίγο μπροστά τους κρατώντας την 8η θέση, την οποία τελικά έχασε για μόλις 52 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ήταν μια μεγάλη εμφάνιση που δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα από την ομάδα του με το τέλος του αγώνα. Η ομάδα συνέχισε τις προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα ενόψει του δεύτερου αγώνα και πράγματι, μετά από πολλά πειράματα και δοκιμές, βρέθηκε η χρυσή τομή και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Με ανανεωμένη αισιοδοξία ο Βασίλης ετοιμάστηκε για το δεύτερο αγώνα της Κυριακής. Δυστυχώς όμως η κακοτυχία δεν άφησε τον Έλληνα πιλότο μας να πάρει το αποτέλεσμα που άξιζε, βάσει της εκπληκτικής του παρουσίας στον πρώτο αγώνα. Η μοτοσυκλέτα του κατά τη διάρκεια του γύρου προθέρμανσης τον πρόδωσε κι έτσι δεν κατάφερε να συμμετάσχει στο δεύτερο αγώνα.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland