Έτοιμη η έδρα του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ

Επιθεώρησαν τις εργασίες Αυγενάκης και Σκανδαλάκης

Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2021 14:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έτοιμη η έδρα του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ

Πανέτοιμος για να φιλοξενηθεί η έδρα του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) είναι ο σχετικός χώρος 200 τμ στο ΟΑΚΑ.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τον Λάκωνα πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), Παναγιώτη Σκανδαλάκη και τη διεύθυνση του ΟΑΚΑ, επιθεώρησαν τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν τάχιστα στα οκτώ γραφεία και στην αίθουσα συσκέψεων και σεμιναρίων, στο κεντρικό κτίριο του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου, εκεί όπου άμεσα, με το νέο έτος, θα στεγάζεται πλέον ο ΕΟΚΑΝ.

Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος της σύστασης του ΕΟΚΑΝ, στις 21 Οκτωβρίου 2020, διανύουμε το μεταβατικό εξαμηνιαίο διάστημα για τη λειτουργική ετοιμότητα του Οργανισμού.

«Με συνέπεια, λοιπόν, υλοποιούνται καθημερινά οι δεσμεύσεις που ανέλαβε το Υφυπουργείο Αθλητισμού απέναντι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ, προκειμένου η Ελλάδα να εναρμονιστεί με τις επιταγές του WADA σε όλα τα επίπεδα και να επιστρέψει η χώρα μας στον ρόλο που της αρμόζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, έπειτα από τις σοβαρές αβελτηρίες της προηγούμενης Κυβέρνησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο προέδρος του WADA, Witold Banka, απέδωσε τα εύσημα στον κ. Αυγενάκη, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν στις 22 Οκτωβρίου σημειώνοντας ότι: «Χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί σας, έχετε κάνει σπουδαία πρόοδο μέχρι τώρα. Κι ακόμα σημαντικότερο ότι τόσα πολλά πράγματα τα καταφέρατε σε μικρό διάστημα, αν συνυπολογιστούν και οι πάσης φύσεως δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Συγχαρητήρια.
Τολμώ να πω ότι παίρνω από την Ελλάδα τα πιο θετικά νέα, την ίδια στιγμή που σε καμία άλλη χώρα δεν είχαμε τόσο καλά, τόσο ευχάριστα νέα. Και θέλω να συνεχίσουμε μαζί, χέρι χέρι, ώστε να ολοκληρώσετε τις αναγκαίες αλλαγές».    

Επιπλέον, με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατόπιν σχετικών προτάσεων από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τις Σχολές Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Θράκης, συγκροτήθηκε το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) ως εξής:
• Σκανδαλάκης Παναγιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ως πρόεδρος,
• Λιάπη Χάρις, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ως μέλος,
• Βαβουρανάκης Χάρης, Ιατρός Ορθοπεδικός Χειρουργός, εκπρόσωπος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ως μέλος,
• Καρράς Ιωάννης, μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), ως μέλος,
• Κατσαρός Ανδρέας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), ως μέλος,
• Μιχαλοπούλου Μαρία, Καθηγήτρια ΔΕΠ Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), ως μέλος,
• Καραβέλα Ελένη, Δικηγόρος, ως μέλος,
• Οικονομάκη Μελιτίνη, Δικηγόρος, ως μέλος,
• Κουσιωρή Λαμπρινή, Δικηγόρος, ως μέλος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland