Κρεμάει τη σφυρίχτρα του ο Σπύρος Σελίμος

Αποσύρεται μετά από 23 χρόνια δράσης

Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2020 13:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρεμάει τη σφυρίχτρα του ο Σπύρος Σελίμος

«Τίτλους» τέλους σε μια καριέρα 23 ετών στον χώρο της διαιτησίας βάζει ο διαιτητής Σπύρος Σελίμος, ο οποίος γνωστοποίησε την απόσυρσή του από τους αγωνιστικούς χώρους. Στη μακροχρόνια διαδρομή του στα γήπεδα, ο Λάκωνας ρέφερι διηύθυνε πληθώρα αναμετρήσεων, τόσο σε τοπικό, όσο κι εθνικό επίπεδο, φτάνοντας μέχρι και τα «σαλόνια» της Super League.

Πάντως, ο Σπ. Σελίμος μπορεί να κρεμάει την αγαπημένη του σφυρίχτρα, ωστόσο δεν εγκαταλείπει τον χώρο της διαιτησίας, καθώς αποφάσισε να υπηρετήσει τον τομέα από ένα διαφορετικό μετερίζι, εκείνο του εκπαιδευτή-παρατηρητή Διαιτησίας.

Η δήλωση του Σπ. Σελίμου έχει ως εξής:

«Αγαπητοί φίλοι,

μετά από είκοσι τρία χρόνια ανελλιπούς παρουσίας μου στα ελληνικά γήπεδα σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο, πήρα την δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από την ενεργό δράση, ως Διαιτητής. Η μακροχρόνια αυτή διαδρομή ξεκίνησε το 1997 υπηρετώντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπου καταξιώθηκα, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου. Αγωνίστηκα πέντε χρόνια στην Δ΄ εθνική κατηγορία, δύο χρόνια στην Γ΄ εθνική, οκτώ χρόνια στην Football League και τρία χρόνια στην Super League.

Τα συναισθήματα και οι πολύτιμες εμπειρίες ατελείωτες και αξέχαστες. Οι θυσίες,  η κούραση, οι χαρές, οι λύπες, η επιμονή, η προσπάθεια, ακόμη και τα λάθη αποτελούν την καθημερινότητα για έναν Διαιτητή. Προσπάθησα και πιστεύω ότι κατάφερα να σταθώ με αξιοπρέπεια αλλά και σεβασμό απέναντι σε όλους σας, αντιστάθηκα στις μεγάλες προκλήσεις που έχει ο χώρος, δίνοντας όλες τις ψυχικές μου δυνάμεις για να είμαι όσο το δυνατόν πιο δίκαιος και αντάξιος της τιμής και εμπιστοσύνης που μου έδωσε το ποδόσφαιρο.

Ζητώ  συγνώμη από όλους τους παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους που ίσως τους στεναχώρησα με κάποια λάθη μου, αλλά τους διαβεβαιώνω πως κανένα δεν υπήρχε πρόθεση, ήταν πάντα στο πλαίσιο του ανθρώπινου λάθους. Αποχωρώ ήρεμος, καθαρός, γεμάτος  από την ενεργό διαιτησία και είμαι περήφανος και χαρούμενος γι αυτό. Προσωπικά πέτυχα  το στόχο μου όχι μόνο να προσφέρω στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά είχα την τύχη - τιμή να διευθύνω αγώνες της Super League».

Ο Σπ. Σελίμος δεν παραλείπει να αποδώσει ευχαριστίες σε όλους όσοι συνεπικούρησαν και στήριξαν την προσπάθειά του: «Χρέος μου όμως είναι να ευχαριστήσω δημόσια τον Σ. Δ. Ποδοσφαίρου Λακωνίας, όλες τις διοικήσεις της Ε.Π.Σ. Λακωνίας, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Καρρά, τον Αρχιδιαιτητή και δάσκαλο μου κ. Νίκο Σπυράκη που ήταν δίπλα μου από τα πρώτα χρόνια της πορείας μου. Επίσης όλους τους παλαιότερους από εμένα διαιτητές που από τον καθένα διδάχθηκα, καθώς και όλους τους συναδέλφους μου που αγωνιστήκαμε μαζί και πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Ευχαριστώ όλες τις διοικήσεις της Ε.Π.Ο.-Κ.Ε.Δ. που με εμπιστεύθηκαν και με αξιολόγησαν στις επαγγελματικές κατηγορίες, ως επίσης όλους τους ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φιλάθλους για την εκτίμηση-εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου, γιατί  χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο.

Τέλος, ευχαριστώ την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου στις χαρές στις λύπες, στα εύκολα και στα δύσκολα, ιδιαίτερα τον πατέρα μου  που με ώθησε στο απαιτητικό  άλλα απολαυστικό “ταξίδι” της διαιτησίας, όταν ήμουν μόλις δεκαεπτά ετών και με βοήθησε με την εμπειρία του και τις συμβουλές του. Επίσης, επιθυμώ να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ που από την δική τους οπτική πρόβαλαν θετικά ή με αυστηρή κριτική τις αποφάσεις μου στους αγώνες, υπηρετώντας το δικό τους λειτούργημα.

Επειδή όμως ο αποχωρισμός από ό,τι αγαπάς δεν είναι εύκολος, θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο λειτούργημα της διαιτησίας από διαφορετική θέση, ως εκπαιδευτής-παρατηρητής Διαιτησίας με σκοπό πάντα το καλό του αθλήματος.

Επομένως, σύντομα θα τα ξαναπούμε στα γήπεδα…

Με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχές για καλές γιορτές».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών