Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι ομάδες της Γ’ Εθνικής

Οι προβληματισμοί και τα αιτήματά τους

Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2020 14:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι ομάδες της Γ’ Εθνικής

Σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας διεξήχθη την περασμένη Κυριακή η τηλεδιάσκεψη προέδρων και εκπροσώπων των 13 σωματείων του 9ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, κατά την οποία τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους συλλόγους, με έκδηλη βεβαίως την ανησυχία όλων για το μέλλον. Κατά πόσον δηλαδή η κατηγορία θα μπορέσει να παραμείνει «ζωντανή» μετά το τέλος αυτής της κατάστασης. Στο επίκεντρο της συζήτησης, που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, βρέθηκε η επανέναρξη των πρωταθλημάτων, οι αντοχές των παραγόντων που φέτος δαπάνησαν αρκετά ή και πολλά χρήματα για να ενισχύσουν τις ομάδες τους, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, δίχως ωστόσο έσοδα, αφού τα πρωταθλήματα -όσο υπήρχε αγωνιστική δράση- διεξήχθησαν χωρίς φιλάθλους.

Κατατέθηκαν συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις που εντός των ημερών θα συμπεριληφθούν σε κοινή επιστολή των ομάδων του 9ου ομίλου η οποία θα αποσταλεί στη ΓΓΑ και στην ΕΠΟ. Θα εμπεριέχει τις θέσεις και τα αιτήματα των συλλόγων που έχουν ως βασικό ζητούμενο την ύπαρξη της Γ’ Εθνικής ως κατηγορία που μετά από πολλά χρόνια κρίσης δέχεται ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα λόγω του κορωνοϊού και του γενικού απαγορευτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ομάδες ζητούν από την ΕΠΟ να αναλάβει αυτή τα έξοδα διαιτησίας και αγώνα (παρατηρητής διαιτησίας, αγώνα, γιατρός κ.α), καθώς από τη στιγμή που δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα δεν υπάρχουν και έσοδα από εισιτήρια και διαφημίσεις. Για τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα παραπάνω αποτελούν τις βασικές πηγές εσόδων και χωρίς αυτές είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν. «Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε με τόσα έξοδα», λένε χαρακτηριστικά οι παράγοντες και περιμένουν από την ΕΠΟ να τους στηρίξει έμπρακτα. Ακόμα στα αίτημά τους περιλαμβάνεται η αναστολή των προστίμων από τις κάρτες, η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για τα έξοδα μετακίνησης, ενώ περιμένουν από τη ΓΓΑ να χρηματοδοτήσει με τουλάχιστον 30.000 το κάθε ένα από τα 120 σωματεία για να μπορέσει να βγει η χρονιά. Όλα αυτά εφόσον δεν επιτραπεί η παρουσία θεατών στους αγώνες, άρα δεν θα υπάρχουν και έσοδα. Χωρίς οικονομική στήριξη, οι ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να αγωνιστούν και αυτό ισχύει για όλους τους ομίλους και όχι μόνο για τον 9ο. Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη οι ομάδες ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν πρωτάθλημα ενός γύρου, αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούσε αλλοίωση πρωταθλήματος. Ακόμα είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο διεξαγωγής εμβόλιμων αγωνιστικών, μιας και οι παίκτες είναι ερασιτέχνες και έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ υπάρχουν και δεκάδες ποδοσφαιριστές που έχουν σχολικές υποχρεώσεις. Άρα δεν θα μπορούσαν να παίζουν κάθε Τετάρτη. Ως εκ τούτου, η σεζόν θα πρέπει να παραταθεί μέχρι τους πρώτους μήνες του καλοκαιρού για να ολοκληρωθεί η Γ’ Εθνική, αν κι εφόσον αρχίσει το τον Φεβρουάριο.

με πληροφορίες από patrisnews, notosport.eleftheriaonline.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland