Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών

Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2020 12:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών

Στην Ελλάδα και το Ηράκλειο Κρήτης ανατέθηκε η διοργάνωση του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών, που θα διεξαχθεί το 2023,   με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Deaf International Basketball Federation) επέλεξε τελικά την Ελλάδα, αντί της Τουρκίας (Άγκυρα), έπειτα και από την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Πανεπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου, στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της DIBF, Γιάννης Στουφής και Jurgen Endress, αντίστοιχα, είχαν συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος από τότε τους είχε δηλώσει: «Στηρίζω με κάθε τρόπο τόσο τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, όσο και όλες τις αντίστοιχες ελληνικές προκειμένου να διοργανωθούν στη χώρα μας σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Η ανάπτυξη του αθλητισμού και η εξωστρέφεια είναι βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της Κυβέρνησης. Η Κρήτη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις, οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς στηρίζουν και είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2023 θα ανατεθεί στο Ηράκλειο και θα στεφθεί με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία».   

Στην ενημέρωση του υφυπουργού Αθλητισμού από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), για το ευτυχές γεγονός της ανάληψης της Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο κ. Σταυρακάκης ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη «από καρδιάς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για μια εξαιρετική σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο διοργάνωση.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland