ΕΠΣ Λακωνίας: Τι ισχύει για τις άδειες τέλεσης αθλητικών συναντήσεων

Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2020 12:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΕΠΣ Λακωνίας: Τι ισχύει για τις άδειες τέλεσης αθλητικών συναντήσεων

Διευκρινίσεις για την άδεια τέλεσης των αθλητικών συναντήσεων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) περί «Καθορισμού λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 56Β του Ν. 2725/1999…», παρέχει η ΕΠΣ Λακωνίας. Ειδικότερα, η άδεια πρέπει να κοινοποιείται στην αρμόδια αστυνομική ή κατά περίπτωση λιμενική αρχή, τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή της αθλητικής συνάντησης. Επειδή, παρατηρείται το φαινόμενο της αποστολής αιτήσεων άδειας τέλεσης αθλητικών συναντήσεων, ακόμα και την παραμονή διεξαγωγής τους, παρακαλούνται τα σωματεία όπως υποβάλλουν τα αιτήματα στην Περιφέρεια, είτε μέσω fax, είτε με e-mail, έξι τουλάχιστον ημέρες πριν τη διεξαγωγή της αθλητικής συνάντησης προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα οι αρχές, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Σε διαφορετική περίπτωση, το αίτημα θα θεωρείται εκπρόθεσμο και δεν θα εκδίδεται η σχετική άδεια τέλεσης αγώνων, εξαιρουμένων των αιτημάτων έκτακτων περιπτώσεων με ειδική αιτιολόγηση, όπως τα καιρικά φαινόμενα κλπ.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται τα σωματεία να συλλέγουν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως τα παραχωρητήρια χρήσης της αθλητικής εγκατάστασης από τις δημοτικές αρχές, προκειμένου να καταθέτουν τα αιτήματά τους εντός των νόμιμα προβλεπομένων χρονικών ορίων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών