Πλησιάζει η ώρα του «7ου Καστόρειου Ορεινού Ημιμαραθωνίου Ταϋγέτου»

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 12:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλησιάζει η ώρα του «7ου Καστόρειου Ορεινού Ημιμαραθωνίου Ταϋγέτου»

Αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του «7ου Καστόρειου Ορεινού Ημιμαραθωνίου  Ταϋγέτου» (22.400 μέτρων), που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Καστόρι Λακωνίας. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί ο 3ος αγώνας 5,5 χλμ. με τίτλο «Διάσχιση ποταμού Κάστορα», καθώς και αγώνας 1 χλμ. για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου.

Τους αγώνες προκηρύσσουν η Τοπική Κοινότητα Καστορείου του Δήμου Σπάρτης,  ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Λακωνίας με την τεχνική διεύθυνση των «Σπαρτιατών Δρομέων», με την εμπειρία και την καθοδήγηση του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου «Η ΛΟΥΣΙΝΑ» και την ευγενική υποστήριξη του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Συνδιοργανωτές είναι: 1) Πολιτιστικός Σύλλογος Καστορείου «Ο ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ», 2) Κυνηγετικός Σύλλογος Βορείου Λακεδαίμονος, 3) Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου «Ο ΚΑΣΤΩΡ», 4) Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καστορείου, 5) ΛΕΦΩΣ, 6) Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, 7) Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, 8) ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ, 9) Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης, 10) Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης

Ώρες διεξαγωγής:
- 10:00 πμ: για τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο
- 10:30 πμ: για τον αγώνα των 5,5χλμ.
- 10:40 πμ: ο αγώνας του 1χλμ. για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.
  Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν  πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου, έξω από την εκκλησία.

Ορεινός ημιμαραθώνιος
Ο ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο, στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου απέναντι από την εκκλησία. H διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 22.400 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της, αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Από αυτά τα 22.400 μέτρα, τα 1.000 μέτρα είναι άσφαλτος, τα 5.400 μέτρα είναι χωματόδρομος, ενώ τέλος τα μονοπάτια είναι 16.000 μέτρα.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν περαιτέρω αυξημένες ικανότητες σε αγώνες βουνού. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!
Πόντοι για τον OLYMPUS MARATHON: Ο αγώνας κατόπιν συνεννόησης με την Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS Marathon, δίνει τους αντίστοιχους πόντους με βάση τα αποτελέσματα του καθενός δρομέα στον αγώνα, ώστε να μπορέσει να μαζέψει τα κατάλληλα μόρια προκειμένου να συμμετάσχει στον OLYMPUS MARATHON. Μετά το πέρας του αγώνα, τα αποτελέσματα θα σταλούν στην Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS MARATHON, προκειμένου να βγουν τα μόρια που αντιστοιχούν στον καθένα.

 Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:
-17 – 29 ετών
-30 – 39 ετών
-40 – 49 ετών
-50 – 59 ετών
-60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
-17 – 39 ετών
-40 – 59 ετών
-60 & άνω

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Oι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 17/12/2019 το μεσημέρι. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες.
 
Αγώνας 5,5 χλμ.
«Διάσχιση Ποταμού Κάστορα»
Για 3η χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 5,5χλμ. με το όνομα «3ος Αγώνας Διάσχισης Ποταμού Κάστορα»
Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας των 5,5 χλμ. θα ξεκινήσει μισή ώρα μετά την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός μέσα στο φαράγγι, στα πρώτα χιλιόμετρα! Ουσιαστικά ο εν λόγω μικρός αγώνας κινείται εξ’ ολοκλήρου σε μέρος της διαδρομής του κυρίως αγώνα, και δεν παρεκκλίνει καθόλου σε κάποιο άλλο σημείο σε σχέση με τον μεγάλο αγώνα! Οι δρομείς καλούνται να κινηθούν στην ίδια διαδρομή με τον μεγάλο αγώνα, μέχρι και τον Άγιο Μάμα, στο 5ο χλμ., όπου και θα βγουν στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Σπάρτης – Καστορείου, τον οποίον και θα ακολουθήσουν προκειμένου να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία όπου και ξεκίνησαν! Η διαδρομή πρόκειται για μικτό τερέν, με άσφαλτο στα πρώτα 500μ. καθώς και στα τελευταία 500μ., ενώ ενδιάμεσα θα κινηθείτε παράπλευρα του ποταμού Κάστορα, σε χωματόδρομους με πλατανόφυλλα ήπιας δυσκολίας.

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας,

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Oι εγγραφές θα γίνονται μέχρι και την Τρίτη 17/12/2019 το μεσημέρι. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland