Αν είσαι άνθρωπος, κράτα μου το χέριΤρίτη, 28 Απρίλιος 2020 16:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δευτέρα απόγευμα, εν μέσω καραντίνας, κουλουριασμένη στον καναπέ, κάνοντας ζάπινγκ, πετυχαίνω την σειρά-αποκάλυψη για την καραντίνα μου «Γιατρός: Η ιστορία ενός θαύματος».. Η ιστορία αφορά σε ένα νεαρό γιατρό με αυτισμό, τον Αλί. Συγκεκριμένα ο πρωταγωνιστής παρουσιάζει το Σύνδρομο του Σοφού, σύμφωνα με το οποίο ο πάσχων είναι ιδιαίτερα ευφυής σε έναν συγκεκριμένο τομέα, εν προκειμένω στην ιατρική, παρά τα προβλήματά του σε ορισμένες διανοητικές ικανότητες. Περιγράφει λοιπόν στο πρώτο επεισόδιο τα δύσκολα παιδικά χρόνια, την μοναξιά που αισθάνεται ένας άνθρωπος στην θέση του, την απόρριψη του από το τελευταίο νοσοκομείο που μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του ενώ την ίδια στιγμή ο Αλί σώζει τη ζωή ενός ασθενούς σε ένα αεροδρόμιο παρέχοντας τις α’ βοήθειες με ιδιοφυή τρόπο.

Δεν στέκομαι όμως μόνο στην σειρά αλλά στα βαθύτερα νοήματα που σου μεταδίδει παρακολουθώντας την...Μου υπενθύμισε για μια ακόμη φορά πως δεν κατάλαβα πώς ο άνθρωπος άλλαξε τόσο που απόλεσε την «ανθρώπινη φύση» του. Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ένας ικανότατος άνθρωπος απορρίπτεται λόγω της διαφορετικότητας του, γιατί έχουμε πάψει να πιστεύουμε στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μας, γιατί δεν δίνουμε μια ευκαιρία στον συνάνθρωπό μας να μας αποδείξει μέσω των πράξεών του τις ικανότητές του, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν φρένο στα όνειρα μας, γιατί το διαφορετικό θεωρείται λιγότερο καλό, γιατί το διαφορετικό σημαίνει λάθος, γιατί το διαφορετικό εκλαμβάνεται ως «κακή διαφήμιση», γιατί το διαφορετικό δεν έχει θέση στον κόσμο.

Άραγε αναρωτήθηκε ποτέ το παιδί που απομονώνει τον συμμαθητή του πώς αισθάνεται αυτός που μένει στο περιθώριο; Αναρωτήθηκε πώς είναι να είσαι μόνος, να δέχεσαι άσχημες συμπεριφορές στην απελπισμένη σου προσπάθεια να παίξεις, πώς είναι να ακούς πως «δεν ανήκεις εδώ..», πώς είναι να πέφτεις για ύπνο το βράδυ με δάκρυα στα μάτια, πώς είναι να ονειρεύεσαι την ημέρα που θα σε αποδεχτούν για αυτό που είσαι;
Ανήκεις εκεί που τα όνειρά σου αποκτούν φτερά.

Αν είσαι άνθρωπος, άπλωσε το χέρι σου στον διπλανό σου, σφίξε το και πες του πως «ανήκει εδώ...».
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που ονειρεύονται, η ελπίδα δεν έχει χαθεί.. Και ποιος ξέρει, ίσως όλοι εμείς οι αστείρευτα ονειροπόλοι να καταφέρουμε να εξορκίσουμε τους φόβους σας και να σας δείξουμε πως η αγάπη υπάρχει και κάνει θαύματα..
Αν είσαι άνθρωπος, κράτα μου το χέρι και μην το αφήσεις ξανά...
Σε χρειάζομαι, κι ας μην μπορώ να στο φωνάξω.

Υ.Γ. Όπως η Λουίζ Χέι είχε πει «Η ζωή είναι ένα λαχείο που έχουμε ήδη κερδίσει όλοι. Δεν θα το εξαργυρώσουν όμως όλοι». Ας μην είναι οι άνισες ευκαιρίες και η έλλειψη μέριμνας , οι αιτίες που συνάνθρωποι μας θα στερηθούν τα όνειρά τους..

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα