Ο πλανήτης Γη δεν θα είναι ίδιος όταν ξεπεραστεί η πανδημία του κορωνοϊού

Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 15:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο πλανήτης Γη δεν θα είναι ίδιος όταν ξεπεραστεί η πανδημία του κορωνοϊού. Θα αλλάξουν συμπεριφορές όχι μόνο των πολιτών αλλά και ολόκληρων κρατών. Δείτε για παράδειγμα τις σχέσεις Ευρώπης και ΗΠΑ.

Στην προ Τραμπ εποχή, οι ΗΠΑ θα είχαν ηγηθεί της αντιμετώπισης της πανδημίας σε απόλυτη συνεργασία με την Ευρώπη. Θα υπήρχαν κοινές πολιτικές, κοινές έρευνες και καθημερινή συνεννόηση για την αμοιβαία προστασία των πολιτών των δυο πλευρών.
Δείτε τι έκανε ο κλόουν Τραμπ. Πρόσφερε 1 δισ. δολάρια σε γερμανική εταιρεία για να έχει αποκλειστικά το εμβόλιο μόνο για τη χώρα του (κι ας πεθαίνουν στην Ευρώπη). Έκλεισε τα σύνορα μαζί μας, απαγορεύοντας τις πτήσεις.

Δεν έστειλε καμία απολύτως βοήθεια προς χώρες της Ευρώπης όταν για παράδειγμα, Κίνα, Ρωσία και... Κούβα έστειλαν γιατρούς και υλικά στην Ιταλία.
Η Ευρώπη, μετά τον κορωνοϊό θα πρέπει να περιμένει τις εκλογές στις ΗΠΑ. Αν ο Τραμπ επανεκλεγεί, οφείλει να προχωρήσει μόνη της διαμορφώνοντας δική της εξωτερική πολιτική, αποκτώντας ενιαίο στρατό, αναπτύσσοντας νέες διεθνείς σχέσεις, χωρίς να συνυπολογίζει πια και τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Πολλά θα αλλάξουν και στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα κυριαρχήσουν με το Δημόσιο, τις Τράπεζες αλλά και στην εργασία. Οι άνθρωποι θα "συμμαζευτούν". Για παράδειγμα, είναι πιθανό να μην έχουμε φαινόμενα μαζικού τουρισμού που κατέλυσαν τις λειτουργίες ολόκληρων πόλεων.
 Οι κοινωνίες θα αλλάξουν συμπεριφορές και στη θέση των ιδεολογιών θα προτάσσουν την (ικανή) διαχείριση. Ακόμη είναι πιθανό, οι άνθρωποι να στραφούν στην αλληλεγγύη εγκαταλείποντας τον ατομισμό αφού ο κορωνοϊός μόνο έτσι αντιμετωπίζεται.

Σε κάθε περίπτωση έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η επόμενη ημέρα. Ο κορωνοϊός θα περάσει - όλα περνούν... - οπότε μένει να δούμε τι θα μας μείνει, ελπίζοντας φυσικά στις λιγότερες δυνατές απώλειες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα