Η πρόταση Σαμαρά στον ανέτοιμο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 22:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται πλέον ότι δεν είχαν σχέδιο για να κυβερνήσουν το 2015. Η παραδοχή αυτή έχει φέρει έναν κύκλο δημόσιων συζητήσεων από τον οποίο όμως λείπει κάτι σοβαρό. Η τότε πρόταση Σαμαρά.

Θυμίζω: Στα τέλη του 2014 διαφαινόταν με σιγουριά η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά λόγω μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Τότε ο κ. Αντώνης Σαμαράς από την θέση του πρωθυπουργού της χώρας υπέβαλε δημόσια την παρακάτω πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ:
- Να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας προερχόμενος από την Κεντροαριστερά, δηλαδή ένας Πρόεδρος που στην πραγματικότητα θα τον υπεδείκνυε ο ΣΥΡΙΖΑ.
- Να βγει η χώρα από τα μνημόνια με τα ήπια μέτρα Χαρδούβελη (1 δισ. ευρώ) και μια πιστοληπτική γραμμή 20 δισ. ευρώ (ένας κουμπαράς μήπως χρειαστεί χρήματα η χώρα).
- Να γίνουν εκλογές μόλις ΟΚΤΩ μήνες μετά, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2015.

Με την παραπάνω πρόταση είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να μην έμπαινε ποτέ σε τρίτο μνημόνιο, να μην έκλειναν οι Τράπεζες, σήμερα να μιλάγαμε για μια νέα θετική κατάσταση που θα είχε ξεκινήσει από τότε.

Μνημονεύω την πρόταση Σαμαρά που απορρίφθηκε αμέσως από τον ΣΥΡΙΖΑ με χλεύη και συνοπτικές διαδικασίες για να υπογραμμίσω ότι το έκαναν αν και ήσαν... ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ! Δηλαδή ενώ δεν είχαν κανένα σχέδιο για των χώρα, την ίδια στιγμή δεν ήθελαν να έχουν δικό τους Πρόεδρο, και μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια. Αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνοι ήσαν.

Τέλος θα επαναλάβω ότι όχι μόνο δεν είχαν σχέδιο το 2015 αλλά δεν είχαν σχέδιο ούτε το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019. Κάθε πρωί που ξύπναγαν, δεν είχαν ιδέα τι θα κάνουν μέχρι το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα