Το σκυλάκι και η βαλίτσα

Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2019 20:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πραγματικά συγκινήθηκα από την ανάρτηση (άλλη δουλειά δεν έχει) του αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου με το σκυλάκι του μέσα στη βαλίτσα.
Με αυτόν τον τρόπο του κάνω κι εγώ like στα χιλιάδες που πήρε. Πολλά σκέφτηκα για τούτο το σκυλάκι, που δεν ξέρω και το όνομα του. Προς συνεννόηση θα το φωνάζω «Κούλη». Μοιάζει αγαύγιστο. Υπάκουο μέχρι αηδίας. Σαν του Κολωνακίου, μαστουρωμένο από αρώματα. Και μπαλάκι να του πετάξεις χαμπάρι δε θα πάρει.
Ο Κούλης λοιπόν, ο άμπαλος, μου έδωσε μια ιδέα χρήσιμη για παραμονή των εκλογών μια και δεν επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις.
Βέβαια πρώτοι διδάξαντες είναι οι Ισπανοί που έκαναν δημοσκοπήσεις μέσω ζαρζαβατικών, βάσει του χρώματος κάθε συνδυασμού. Εδώ ας χρησιμοποιήσουμε έμβια όντα.
Στα χνάρια του Κούλη, του άμπαλου, προτείνω η σημερινή αντιπολίτευση να τον υιοθετήσει ως σύμβολό της. Μαζί με τη βαλίτσα. Θα χρειαστεί και αυτή και στον ίδιο, όπως και σε όσους έφυγαν από τη χώρα, με ευθύνη ποιών;
Θα μου πείτε, ένα τέτοιο σκυλάκι, δεν ταιριάζει να το κρατάει με λουράκι Gucci ο Άδωνις. Αλλά η ζωή παίζει πολιτικά παιχνίδια.
Στην πρώτη φορά αριστερά δεν χρειάζεται πρόταση. Βάζουν παιδάκια να δίνουν άνθη στον πρωθυπουργό. Αντιγραφή του Μεγάλου του ’85. Τα παιδάκια, θα έχουν χρόνια μπροστά τους να σιχτιρίζουν αυτούς που είχαν τη φαεινή ιδέα. Ένα παιδάκι σε μια φωτογραφία δε μεγαλώνει ποτέ. Όπως και ο Αλέξης. Ένα παιδάκι, με μύτη Πινόκιο, λοιπόν, έτσι για το «ηθικόν πλεονέκτημα». (Η φράση αυτή μου φέρνει κοιλιακούς σπασμούς) Λες;
Στην εγκληματική οργάνωση που νομίμως και με σφραγίδα και με ψήφους είναι στη Βουλή, σύμβολο μπορεί να είναι ένα άλογο μαζί με εκείνον τον εξ’ Αγρινίου καλπάζοντα και ανεμίζοντα τη χαίτη βουλευτή του.
Στην εκλεκτή Φώφη σύμβολο ένα κουνελάκι. Όχι του Playboy. Ένα κουνελάκι μαγειρευτό. Σαν καλή μαμά (του κόμματος) που είναι. Ηχητικά μπορεί να συνοδευτεί και από το άσμα «αχ κουνελάκι -κουνελάκι ξύλο που θα το φας, μες στου μπαμπά σου το περιβολάκι τα ‘χεις κάνει κακά.»
Στο μέγα Λεβέντη πρόταση για ένα γαϊδουράκι με επάνω τον ίδιο. Μπορεί να τρώει και πίτσα (το γαϊδουράκι). Σύμβολο υπομονής, ταπεινότητας και προσομοίωσης του ελληνικού λαού. Η πίτσα μπορεί να συμβολίζει το παρελθόν (του Παναγιωτόπουλου). Πίσω δε από το γαϊδουράκι η σάρα, η μάρα και… ο Νικ Νικολόπουλος.
Στο γενικό γραμματέα (ένας είναι) προτείνω τον πίνακα με τον παραισθησιογόνο ταυρομάχο του Νταλί. Αν δεν επιλεγεί αυτό τότε, έναν ταύρο σε κενό υαλοπωλείο.
Στο Καμμένο πρώην κόμμα (εις μνήμην) μια τρελή ψεκασμένη αγελάδα με στολή παραλλαγής.
Στο Γιάνη μια στρουθοκάμηλο αυθορμήτως ή ας κρατήσει το κόκκινο χελιδόνι του που πετάει προς τα δεξιά.
Στην Ελληνική Λύση μια μύγα πάνω σε ενός σπαθιού την κόψη την τρομερή. Μια καλή άλλωστε διαφήμιση για τα αντιμυγικά που πουλάει ο ιδιοκτήτης της.
Αχ, ξέχασα το Ποτάμι. (Μόνο εγώ τοξέχασα;) Σύμβολο μπορεί να είναι ένας βάτραχος. Ο πρώην αρχηγός του μπορεί και να του πάρει συνέντευξη, με τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις που έκανε κάποτε στον αρχηγό της οργάνωσης, που δεν ήταν τότε εγκληματική.
Και τέλος τέλος, προσωπικά στον μπάρμπα Φώτη τον Κουβέλη (που ξέρω ακριβώς τι θέλει) υποχρεωτικά σύμβολο ένας χαμαιλέων. Ένα ερπετό ανεξαρτήτως μεγέθους πάντα χρειάζεται για βρωμοδουλειές.
Όσο για το γενικό πλάνο της δημοσκόπησης μπορεί να είναι ένα ουράνιο (δημοκρατικό;) τόξο και από κάτω να εκκολάπτονται χρυσά αυγά.
Νομίζω και ελπίζω να προσέφερα κάτι σήμερα στην απολίτικη ζωή του τόπου που δεν αντέχει πια καμιάς κριτικής.
Στην αποχή, σύμβολο μπορεί να είναι ένα καβουράκι σαν και κείνο που θα πιάσουν όσοι ψηφίσουν θάλασσα. Ξέρετε, ο κάβουρας λέγεται και αλλιώς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα