Ο αριστερός Βασιλικός και η γλάστρα

Βασιλικός θα γίνω στο παραθύρι σου | Δημοτικό

Παρασκευή, 28 Ιούνιος 2019 20:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Προεκλογική περίοδος και ο στολισμός των κομμάτων απαραίτητος. Μόνο, που όλα τα υλικά και τα σκεύη τους είναι παμπάλαιακαι ξεπερασμένα. Στις κουζίνες τους μαγειρεύονται οι ίδιες συνταγές, άλλες πάνω απ’ το τραπέζι και άλλες, οι περισσότερες, από κάτω.
Στόχος όλων είναι να δείξουν ότι αλλάζουν ή τουλάχιστον βρίσκονται υπό ανακαίνιση. Εν τέλει να προσαρμοστούν σε ό,τι επιθυμούν οι πελάτες. Μετά θα είναι κλειστόν το μαγαζί για τέσσερα χρόνια.
Η πολιτική άλλωστε, διαρκεί σαράντα μέρες, όσο είναι ανοιχτά τα εκλογικά κέντρα. Μετά επιστροφή στην πραγματικότητα.
Αφού λοιπόν φτιάξουν τον έσω στολισμό και κρύψουν κάτω απ’ το χαλάκι τα σκουπίδια και τα βαρίδια, ασχολούνται με την πρόσοψη κοιτάζοντας πάντα προς τα δεξιά.
Φρέσκα χρώματα, νέα συνθήματα, φάτσες απολύτως χαμογελαστές ή βαθιά σκεπτόμενες εντοιχίζονται προς άγρα πελατών. Κοινώς κάνουν πιάτσα. Στόχος η σωτηρία της πατρίδας, που πάντα οι προηγούμενοι έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Η αλήθεια είναι ότι αυτό, δεν είναι αλήθεια.
Το χείλος το ξεπεράσαμε προ πολλού και βρισκόμαστε ήδη, πτώματα, εντός του γκρεμού ή για την πιο αλήθεια, στον πάτο, στο σκυλογκρέμι. Αλλά αυτό δε συμφέρει να το πουν. Διότι πώς θα ελπίζουμε στη σωτηρία;
Τέλος πάντων, αρχίζει ο πόλεμος των ψωροεντυπώσεων. Επιχειρήματα μηδέν. Προγράμματα, πιο μηδέν. Πολιτικός λόγος, με άπειρα μηδενικά, αξιοπιστία, υπό το μηδέν. Συμφέροντα, καθόλου μηδέν. Ύβρεις και ψευτοαπειλές στο φουλ. Από ψευτονταήδες. Από ανίδεους, αλλά άκρως επικίνδυνους που οι περισσότεροι μεθαύριο θα τα βρούν μεταξύ τους διότι «τα λεφτά είναι πολλά». Και η αλαζονεία η κάλυψη τους.
Το κεντρικό σύνθημα όλων, για να ξεχάσουμε το παρελθόν είναι, για άλλη μια φορά, «τόπο στα νιάτα».
Αλλά ποια νιάτα; Τα καλύτερα τα στείλαμε στο εξωτερικό. Τα άλλα, εύκολα ίσως, κάνουν επάγγελμα την πολιτική με απολιθωμένη και φασίζουσα σκέψη. Όπως οι προκάτοχοι τους.
Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Πόσο μάλλον η πολιτική που έτσι και χωθείς κάπου, πάντα θα βολεύεσαι εσύ και τα παιδιά σου. Ας μην αναφερθούμε σε παραδείγματα.
Το άλλο που πουλάει προεκλογικά είναι η κλιματική αλλαγή. Οπότε, κάτι θα πρέπει να συμβολίζει και αυτή, στην ολιγοήμερη ανάγκη των εκλογών.
Κάποιοι βέβαια καταστηματάρχες των κομμάτων κάνουν και συνδυασμούς. Όπως στο τζόκερ.
Σου λέει, να πάρω έναν νέο ή μια νέα, πάντα ιδιαίτερης ομορφιάς ή διαφορετικότητας, οπωσδήποτε αναγνωρίσιμο, να έχει και οικολογικές ευαισθησίες ή να κάνει ότι έχει και το παράδειγμα θα φέρει πελάτες.
Ή ας πάρω μια πρώην νέα ή πρώην νέο που κάποτε… μια φορά κι έναν καιρό, ξεσήκωνε τα πλήθη από τον καναπέ ή τα καθήλωνε, το ίδιο είναι. Έτσι πετυχαίνω και μεγαλύτερες ηλικίες αφού οι μικρότερες αντί για εκλογές θα πάνε για μπάνιο.
Άρα τι προκύπτει; Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου, του κυβερνώντος, ένας έφηβος (ετών 85) Βασιλικός. Σεβαστός κατά τα άλλα. (Το χρήμα πολύ εμίσησαν.)
Πιο πέρα, σε άλλο αριστερό παράθυρο η γλάστρα Βάνα. Το άγριο θηλυκό η ξελογιάστρα γυναίκα που αφού γύρισε κάμποσα κόμματα και εδώ, καλά είμαι, λέει. Φαίνομαι.
Ελάχιστα πιο δεξιά, το παιδί λουλούδι με το τανκ, ονόματι Μπογδάνος.
Πιο κάτω… πιο κάτω κι απ’ το σκυλογκρέμι εκατοντάδες γλαστροειδή περιμένουν το τζόκερ να γίνουν αναρριχητικά, λόγω κλιματικής αλλαγής και της σωτηρίας υμών, ουκ έσται τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα