Ο γύρος της Πελοποννήσου σε 7 ημέρες με τρένο

Μοναδική εμπειρία για 96 ξένους τουρίστες
Σάββατο, 18 Οκτώβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο γύρος της Πελοποννήσου σε 7 ημέρες με τρένο
Ενθουσιασμένοι αποχώρησαν από την Ελλάδα οι 96 φίλοι του σιδηροδρόμου από το εξωτερικό, που για μία εβδομάδα πραγματοποίησαν το γύρο της Πελοποννήσου με το τρένο. Στην εκδρομή, που διοργανώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο PTG, συμμετείχαν τουρίστες από την Αγγλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι για επτά ημέρες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία και την ύπαιθρο της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», η επιτυχία της εκδρομής και τα θετικά σχόλιά τους δείχνουν ότι η σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου μετατρέπεται σε ελκυστικό τουριστικό προϊόν για τους ανθρώπους που αγαπούν το τρένο και δεν το επιλέγουν μόνο ως μέσο αλλά και ως επίκεντρο των διακοπών τους.
Η εκδρομή ξεκίνησε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου από την Πάτρα, με κατεύθυνση προς τον Πύργο, το Κατάκολο και την Ολυμπία. Στη συνέχεια οι εκδρομείς πέρασαν από την Κυπαρισσία, την Καλαμάτα, τη Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και το Ναύπλιο, όπου διέμειναν για δύο βράδια.
Το τρένο πέρασε επίσης από τις Μυκήνες, την Κόρινθο, το Ζευγολατιό, το Καλόνερο και την Κυπαρισσία πριν καταλήξει, στις 12 Οκτωβρίου, στην Πάτρα. Μιλώντας στο «Έθνος», ο υπεύθυνος και συνοδός της εκδρομής, Φίλιπ Γουόρμαλτ, επισημαίνει ότι το ταξίδι στην Πελοπόννησο είναι μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του σιδηροδρόμου, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ακόμα πολύ γνωστό στους Ευρωπαίους.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα